Hallitus

Hallitus / Styrelse / Board 2020

Kuvassa ylhäällä vasemmalta oikealle: Mirva Laakkonen, Annukka Junni, Henriikka Veid. Alhaalla vasemmalta oikealle: Hanna Saari, Katri Kärkkäinen ja Joona Mäkelä. Kuvasta puuttuu Anna Raeste.

Hallituslaiset, yhteystiedot ja vastuualueet on lueteltu alla. Koko hallitukseen saat yhteyden os. desistanssi-hallitus[at]helsinki.fi. Vastaamma viesteihisi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Katri Kärkkäinen (katri.h.karkkainen[at]helsinki.fi), puheenjohtaja / ordförande / president:

”Olen ensimmäisen vuoden kriminologian maisteriopiskelija ja ennen kriminologiaa opiskelin sosiologiaa ja kävin Ruotsissa vaihdossa. Tykkään tosi paljon ainejärjestötoiminnasta ja ennen Desistanssi ry:n puheenjohtajuutta olen ollut Kontakti ry:n puheenjohtaja ja hallituksen jäsen. Vapaa-ajalla harrastan salsaa, joogaa ja luen kirjoja. Aloitin tänä keväänä gradun, joka käsittelee naisvankien näkemyksiä rikollisuudesta irtautumisesta. Lempirikossarjojani ovat mm. Johan Falk, Narcos ja Silta.”

 

Anna Raeste (anna.raeste[at]helsinki.fi, varapuheenjohtaja & ympäristövastaava / vice ordförande & miljöansvarig (puuttuu kuvasta / saknas från bilden / not in the photo):

”Opiskelen ensimmäistä vuotta kriminologian maisteriohjelmassa ja kandini olen suorittanut sosiologiasta. Toimin Desistanssissa nyt ensimmäistä vuotta varapuheenjohtajana sekä ympäristövastaavana. Tällä hetkellä aika kuluu töiden lisäksi lähinnä maisterintutkielman parissa, jossa yhdistelen talous- ja kyberrikollisuutta. Vapaa-ajan käytän kuitenkin yleensä leffoissa ja kokkaillessa, mieluiten kavereiden kanssa. Suosikkisarjoina koukuttavat ainakin Homeland ja Night Manager, leffoista Official Secrets.

Mirva Laakkonen (mirva.laakkonen[at]helsinki.fi, sihteeri / sekreterare / secretary:

”Viimeistelen sosiologian kandivaiheen opintoja ja tarkoituksenani on hakea opiskelemaan kriminologiaa maisterivaiheessa. Lempirikossarjojani ovat Wallander, Beck ja The Killing.

Joona Mäkelä (joona.x.makela[at]helsinki.fi), taloudenhoitaja / skattmästare / treasurer:

”Olen ensimmäisen vuoden opiskelija kriminologian maisteriohjelmassa ja toimin Desistanssi ry:n taloudenhoitajana. Aloittelen juuri graduani, jossa tarkoituksenani on tarkastella vanhempien kasvatustyylien yhteyttä nuorten rikoskäyttäytymiseen. Nuorisorikollisuus kiinnostaa minua muutenkin laajasti. Maailmassa on vain kourallinen absoluuttisia totuuksia. Yksi tällainen on se, että The Wire on paras koskaan tehty tv-sarja. Muun muassa sitä tykkään katsoa vapaa-ajallani”

Annukka Junni (annukka.junni[at]helsinki.fi, työelämävastaava / arbetslivsansvarig / working life coordinator:

”Aloitin kriminologian maisteriohjelman historian toisessa kohortissa syksyllä 2018. Tällä hetkellä kirjoitan maisterintutkielmaani rikosmyönteisistä asenteista (näin löyhästi ilmaistuna). Minulla on taustalla myös toinen maisterintutkinto käännöstieteestä. Kriminologian tutkimusaiheista eniten lähinnä sydäntä ovat terrorismi ja radikalisaatio, ihmiskauppa, kyberrikollisuus ja valkokaulusrikollisuus. Lempirikossarjojani ovat Silta, Mindhunter ja Homeland. Vastapainoksi rikosmaailmalle joogaan, katselen kuvia corgeista ja tanssin balettia.”

Hanna Saari (hanna.saari[at]helsinki.fi, kulttuuri- ja yhdenvertaisuusvastaava / kultur- och jämlikhetsansvarig / culture & equality coordinator:

”Opiskelen kulttuurien tutkimuksen ensimmäistä kandidaattivuotta opintosuuntanani arkeologia ja erikoistumistavoitteenani forensinen luututkimus. Aiemmalta koulutukseltani olen bioanalyytikko. Elikkäs olen luultavasti se Desistanssin hallituksen outolintu, toiminimikkeenä tosin kulttuuri- ja yhdenvertaisuusvastaava. Eksyin heti opinnot aloittaessani kriminologian kurssille (SOSK-206, yay!) ja olen edelleenkin sitä mieltä, että se on ollut selkeästi lukuvuoden kiinnostavin kokonaisuus. Haaveissa olisi päästä hyödyntämään kriminologiaa myös kandintyössä, nähtäväksi jää tuleeko tämä toteutumaan. Asioita, jotka saavat hyvälle mielelle: oikeuslääketiede ja -psykologia, kasarihitit, elokuvat, Japani-jutut, pannullinen teetä, käsityöt, visuaalista hahmotuskykyä vaativat tehtävät, ihmisten tarkka havainnointikyky (The Science of Deduction, if you will) sekä älykäs sarkasmi sopivissa määrin. Ja Tasmanian tuholaiset. Ei nyt tule suosikkirikossarjaa mieleen, jos Bryan Fullerin Hannibalia ei lasketa. Mutta olettekos nähneet Leijonakuningas 2:sta? Siinä on sitä leimaamisteoriaa kerrakseen!”

Henriikka Veid (henriikka.veid[at]helsinki.fi, opinto- ja yhteistyövastaava / studie- och samarbetsansvarig / study & in charge of general cooperation:

”Olen ensimmäistä vuotta mukana Desistanssin toiminnassa ja toimin yhdistyksen opinto- ja yhteistyövastaavana. Kandivaiheessa luin pääaineenani yhteiskuntapolitiikkaa, jonka jälkeen aloitin kriminologian maisteriohjelmassa syksyllä 2019. Vapaa-ajallani rentoudun parhaiten luonnon keskellä. Katson aika vähän sarjoja, mutta sen sijaan ahmin kaikki kohdalle osuvat rikos- ja vankilamaailmaan sijoittuvat dokkarit.”

Hallitus / Styrelse / Board 2019 

 

Inka / puheenjohtaja / ordförande / president 

Sosiologian kandiopinnot suoritettuani siirryin opiskelemaan kriminologiaa, ja työstän nyt maisterintutkielmaa kyberrikollisuuteen ja neutralisaatioteoriaan liittyen. Desistanssissa olen toiminut aiemmin tiedottajana, ja tälle hallituskaudelle minut valittiin puheenjohtajaksi 

Vapaa-ajallani neulon ja lenkkeilen koirani kanssa. Suosikkirikossarjojani ovat Silta ja Mindhunter 

 

Tiina / varapuheenjohtaja, opinto- ja ympäristövastaava / vice ordförande, studieoch miljöansvarig / vice president, study and environment coordinator 

Olen toisen vuoden opiskelija kriminologian maisteriohjelmassa, taustani on sosiologiassa. Myös Desistanssin hallituksessa olen mukana toista vuotta, tällä kertaa varapuheenjohtajana sekä opinto- ja ympäristövastaavana. 

Viimeistelen parhaillaan maisterintutkielmaani rikosuutisoinnin lähteiden ja rikoskäsitysten yhteydestä. Kun vapaa-aikaa jää, pyrin ulkoilemaan ja rentoutumaan. Viimeisin rikossarjalöytöni on ollut The Sinner. 

 

Senja / taloudenhoitaja / skattmästare / treasurer 

Toimin Desistanssi ry:n taloudenhoitajana nyt toista vuotta putkeen. Vastuullani on siis järjestön (kuivat) talousasiat. Onneksi tämän lisäksi osallistun erilaisten tapahtumien järjestämiseen muiden hallituksen jäsenten kanssa. Tälle vuodelle on suunnitteilla esimerkiksi lukupiiriä kriminologisiin teorioihin liittyen.  

Vapaa-ajalla (mitä se on?) käyn leffassa, leivon ja käyn epäsäännöllisen säännöllisesti Unisportilla. Suosikkirikossarjani on The Wire, True Detective ja tietenkin Hercule Poirot.   

 

Inari / sihteeri / sekreterare / secretary 

Opiskelen viimeistä vuotta sosiaalitieteiden maisteriohjelmassa sosiologiaa ja toimin ensimmäistä vuotta Desistanssi ry:n sihteerinä. Sihteerin pesti sopii mielestäni minulle, koska saatan olla asioissa joko päättämätön tai liian kunnianhimoinen. Tavoitteenani on saada vuoden 2019 aikana tehtyä gradu, jossa yhdistelen sosiologiaa ja kriminologiaa. 

Vapaa-ajalla katson rikossarjoja koirani kanssa, juon valkoviiniä ja pyrin muuten elämään edes suhteellisen tasapainoisesti. Suosikkisarjani ovat Lock Up, Moderni perhe ja Vikings.

 

Annukka / työelämä– ja kulttuurivastaava / arbetslivoch kulturansvarig / working life & culture coordinator 

Toimin Desistanssin työelämä- ja kulttuurivastaavana toista hallituskautta. Käytännössä ideoin (ja pyrin myös toteuttamaan) meille työelämäekskursioita ja spämmään Facebook-ryhmäämme mielenkiintoisia rikosaiheisia dokumentteja. Tutkimusmielessä radikaalit jutut kiinnostavat, maisterintutkielman aiheeksi olen hahmotellut väkivaltaista ekstremismiä. 

Vapaa-ajallani juon paljon teetä ja kuuntelen jazzia. Suosikkirikossarjojani ovat myöskin Mindhunter ja Silta, suosikkileffa Uhrilampaat. Ahmin paljon myös A-, B- ja Ö-luokan true crimedokkareita. 

Hallitus / Styrelse / Board 2018

 

Annukka, työelämä- ja kulttuurivastaava / arbetslivoch kulturansvarig / working life & culture coordinator 

Opiskelen kriminologiaa ensimmäistä vuotta ja viimeistelen toista tutkintoa kääntämisestä. Kriminologia oli rakkautta ensisilmäyksellä, tarkkaa hetkeä en kuitenkaan muista. Saattoi olla yläasteella, kun näin Uhrilampaat-elokuvan ensimmäistä kertaa.Kriminologian maisterintutkielmani olen ajatellut tehdä radikalisoitumisesta. Desistanssissa toimin työelämä- sekä kulttuurivastaavana. Käytännössä yritän järjestää meidät vankilaan, tai siis potentiaalisiin kriminologeja työllistäviin paikkoihin vierailuille. Vinkkaan myös rikosaiheisia dokkareita ja elokuvia ja järjestän niihin liittyviä tapahtumia. Vapaa-ajallani käyn baletissa ja katselen Instagramista koirien kuvia. Du kan också kontakta mig på svenska!

 

Inka, tiedottaja / kommunikation / communications

Aloitin opinnot kriminologian opintosuunnassa syksyllä 2018, eli opiskelen kriminologiaa ensimmäistä vuotta. Kandintutkintoni tein sosiologiasta, ja koska rikollisuus ja siihen kohdistuvat reaktiot kiinnostivat, oli luonteva valinta hakeutua maisteriopintoihin kriminologian opintosuuntaan. Valintaa ei ole tarvinnut katua! Suunnittelen tekeväni maisterintutkielmani kyberrikollisuuteen liittyvästä aiheesta. Desistanssissa päivitän järjestön verkkosivuja, ylläpidän sähköpostilistaa ja tiedotan ajankohtaisista asioista. Vapaa- ajallani lenkkeilen koirani kanssa ja neulon villasukkia.

 

Senja, taloudenhoitaja / skattmästare / treasurer 

Opiskelen kriminologiaa nyt toista vuotta, kandivaiheen opintoni tein sosiologiassa. Teen tällä hetkellä maisterintutkielmaa, jossa tarkastelen nuorten päihdeasenteita rikollisuuden vähenemisen, eli crime dropin näkökulmasta. Kriminologiasta kiinnostuin aikoinaan kriminologian johdantokurssilla ja se vei mennessään. Desistanssi ry:ssä huolehdin yhdistyksen talousasioista, mutta olen myös mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia! Muumihahmoista olen Mörkö, tupa on Puuskupuh ja suppilovahvero muistuttaa eniten luonnettani. Vapaa-ajalla Unisport, leivonta, lukeminen ja leffat rentouttaa.

 

Aino, varapuheenjohtaja / vice ordförande / vice president

Kävin ensimmäisen kurssin kriminologiassa svenska social- och kommunalhögskolanissa vuonna 2012. Kurssin piti ruotsalainen kriminologi Agneta Mallén, ja se oli kauden jännittävin ja kiinnostavin luentosarja. Siitä alkoi myös oma kiinnostus kriminologiaa kohtaan; Menin Göteborgiin vaihtoon vuonna 2014 ja opiskelin siellä vuoden kriminologiaa. Helsingin Yliopiston kriminologian opintosuunnan aloitin sen perustamisvuodella, syksyllä 2017. Teen tällä hetkellä maisteritutkielmana arviointitutkimusta katuväkivaltaa vähentämiseen pyrkivästä Aggredi-hankkeesta (kysy ihmeessä aiheesta lisää, se on hyvin kivaa puuhaa). Desistanssissa toimin varapuheenjohtajana. Eli hoidan järjestön yleistoimintaan liittyviä nakkeja puheenjohtaja Maijun kanssa ja otan häneltä ohjukset kun hän innostuu pelaamaan liikaa pleikkaa. Vapaa-ajallani toimin Feminist Antiracist Nightschoolissa (FAR) vetäjänä ja soittelen folkmusaa kämppikseni kanssa. Mun toteemieläin on kakapo.

 

Maiju, puheenjohtaja / ordförande / president 

Aloitin kriminologian maisteriopinnot pioneerivuotena 2017, koska ei ollut parempaakaan tekemistä. Samasta syystä perustimme Desistanssin opiskelutovereitteni Ainon, Senjan ja Tiinan kanssa kesällä 2018. Ryhdyin järjestön puheenjohtajaksi, sillä kukaan muu ei halunnut. Tehtävänkuvaani kuuluu asettaa deadlineja, joita en itse noudata. Puheenjohtajan työ on lähes täysipäiväistä, mutta silloin kun ehdin, viimeistelen parisuhdeväkivaltaa käsittelevää maisterintutkielmaani. Hyvin vähäisellä vapaa-ajallani pelaan pleikkaria. Toteemieläimeni on kiiski.

 

Tiina, sihteeri / sekreterare / secretary 

Opiskelen kriminologian maisteriohjelmassa toista vuotta, taustani on sosiologiassa. Olen ollut kiinnostunut rikollisuuteen liittyvistä teemoista pitkään, joten aloittaminen maisteriohjelmassa tuntui loogiselta jatkumolta kun se vielä sopivasti alkoi pyörimään ollessani aloittamassa maisteriopintoja. Desistanssissa toimin sihteerinä, eli vastaan kokouspöytäkirjojen kirjaamisesta. Parhaillaan aikaani vie maisterintutkielmani rikosuutisoinnin lähteiden ja rikospelkojen yhteydestä. Kun vapaa-aikaa jää, vietän sen mieluiten laiskotellen, rikossarjoja katsellen ja hyvää ruokaa syöden.