Painettuja sanomalehtiä lukee yhä 83 % suomalaisista

Tuore Kansallinen mediatutkimus kertoo, että painettu sanomalehti pitää yhä pintansa:

83 % suomalaisista lukee lehtensä printtilehdestä, 54 % tietokoneelta, 41 % matkapuhelimesta ja 26 % tabletilla. Painetun lehden lukeminen ja tietokoneella lehden lukeminen vähenevät. Sen sijaan lehden lukeminen sekä tabletilla että matkapuhelimella lisääntyvät.

15–24-vuotiaiden keskuudessa lehden lukeminen matkapuhelimella on jo suositumpaa kuin painetun lehden lukeminen. Voimakkaasti kasvanut tableteilla lehden lukemista suosivat etenkin 35–39-vuotiaat.

Painettujen sanomalehtien lukijamäärät putosivat lähes kautta linjan: poikkeuksina mm. Maaseudun Tulevaisuus, Etelä-Suomen Sanomat, Kauppalehti ja Savon Sanomat lisäsivät lukijoitaan.

Lukijamääriltään suurimmat sanomalehdet ovat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Iltalehti, Maaseudun Tulevaisuus, Aamulehti, Turun Sanomat, Kauppalehti, Kaleva, Keskisuomalainen ja Savon Sanomat.

Lehtien kokonaistavoittavuutta laskettaessa ovat mukana myös lehden digitaalisia versioita käyttävät lukijat. Näin laskettuna lehtien kokonaistavoittavuus on moninkertainen verrattuna painetun lehden lukijoihin. Ilta-Sanomat tavoittaa yli 2,4 miljoonaa, Iltalehti yli 2,1 miljoonaa ja Helsingin Sanomat lähes 2 miljoonaa lukijaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *