Väitös kirjastonhoitajien maailmankuvan murroksesta

Helsingin yliopiston tieto- ja kirjastopalvelujohtaja Kaisa Sinikara väittelee teologisessa tiedekunnassa perjantaina 16. 11. 2007 klo 12. Uskontotieteen alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on “Ammatti, ihminen ja maailmankuva murroksessa. Tutkimus yliopistokirjastoista ja kirjastonhoitajista tietoyhteiskuntakaudella 1970-2005”. Otsikkonsa mukaisesti se käsittelee teknologisen kehityksen ja yliopistokirjastojen toimintaympäristön muutosten vaikutusta kirjastohenkilökunnan itseymmärrykseen ja maailmankuvaan.

Väitöskirja on verkkojulkaisu, ja se on vapaasti luettavissa osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-4251-5.

Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Yliopiston päärakennus, auditorio XII, Unioninkatu 34, ja sinne on tavanomaiseen tapaan vapaa pääsy. Vastaväittäjänä on professori, ylikirjastonhoitaja Tore Ahlbäck Åbo Akademista, ja kustoksena professori Juha Pentikäinen.