Kaikki Suomen kirjastoblogit, yhtykää!

Sateisen lauantaipäivän ratoksi olen väsäillyt Kirjastovirran – RSS-syötteen, jossa listataan useiden suomalaisten kirjastoaiheisten tai kirjastoalaa sivuavien blogien merkinnät yhdessä.

Syötteen osoite on http://tinyurl.com/kirjastovirta.

Syöte on pääosin toteutettu Yahoo Pipesin avulla. Se on vielä betavaiheessa, joten joskus tapahtuu kaikkea hassua. Myös itse lähdeblogienongelmat saattavat vaikuttaa syötteeseen. Esimerkiksi Helsingin yliopiston blogipalvelu on usein aamuyöllä pitkään saavuttamattomissa, eivätkä merkinnät silloin tule syötteeseen. – Jotkin puutteet ovat vielä ihan laiskuudesta korjaamatta, kuten eräät skandivirheet.

Mikäli on hankkinut tai hankkii Yahoon tunnuksen, kokoonpanolinjaa voi tarkastella osoitteessa http://pipes.yahoo.com/kirjastovirta/virta (klikkaa “view source”). Sen taustalla on vielä toinen spagetti, jolla esikäsitellään Kirjastot.fi-blogeja: http://pipes.yahoo.com/kirjastovirta/kirfi.

Pipes teki jostakin syystä – beta! – tenän Vesa Suomisen blogin kanssa, joten se vaati erityishuomiota. Dapper-palvelun avulla olen koettanut tunnistaa viestien elementit HTML-sivusta – ks. tarkemmin täältä. Onnistumisen aste nähdään, kun sivulle tulee uusi merkintä.

Syöte on koottu täysin omavaltaisesti; jos jonkun blogin pitäjä ei pidä ajatuksesta, kehotetaan häntä tämän kautta ilmoittamaan tyytymättömyyttä. Uusia blogejakin saa tietty ehdottaa, erityisempää kartoitusta ei ole tehty. Mukana ovat seuraavat:

P.S. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin ihan hiukan enemmän kuin yksi lauantaiaamupäivä tuossa kului.

13 thoughts on “Kaikki Suomen kirjastoblogit, yhtykää!

 1. Loistavaa, Esa-Pekka! Kiitos tästä lahjasta meille saamattomille tai muuten vain liian kiireisille, jotka olemme hatarasti seurailleet ehkä yhtä tai kahta blogia. Nyt eteemme avautuu oikea kirjastojen kirjo, muinaisten urheiluselostajain tyyliä lainatakseni.

  Mainiota, että mukana on myös Pekka Henttosen asiakirjahallinnan reunamerkinnät. Sisaralaa on hyvä seurata, sillä rajat liukenevat ennemmin kuin huomaammekaan.

 2. Kiitos kovasti, tästä oli iloa! Vaikka suurin osa syötteistä jo omasta aggregaatista löytyykin, on mahtavaa että kaikki herkut saa yhdestä paikasta. Tätä täytyy suositella kavereillekin!

 3. > listataan useiden suomalaisten kirjastoaiheisten tai kirjastoalaa
  > sivuavien blogien merkinnät yhdessä.

  Jaha. Onko opiskelijoiden keskinäistä kirjavuokrausta edistävä saitti kirjastoalaa sivuava? Ainakin sikäli, että Bookabooka täydentää kirjastojen palvelua.

  Blogi kurssikirjavuokraamon synnystä: http://www.vuokrasinkirjan.bookabooka.fi

 4. Kyllä se sen verran sivuaa, että lisäsin.

 5. Pingback: 10000 kävijää, bileet! « Riippumaton asiantuntija

 6. Vaihdoin tuossa huhtikuussa blogini nimeä. Ennen se oli työnimellä Macen hieno blogi, nyt Riippumaton asiantuntija (koska minulla on kaksi riippumattoa). Toivon että voisitte vaihtaa nimen tähän rss:ään (sekä blogrolliin).

  Tämä yhteinen rss on kyllä hyvä idea. Pitäisikö tämän olla Blogilistassa myös? Onko rss:n aihe ne blogit, jotka käsittelevät kirjastoalaa vai ne blogit, joita kirjastot pitävät? Eli onko tarkoitus että mukaan esim loppukäyttäjille (kauhea termi muuten!) suunnattua tiedotusta, vinkkausta jne?

Comments are closed.