Intervallissa kiinnostavaa luettavaa

Suomen musiikkikirjastoyhdistyksen julkaiseman Intervalli-lehden tuoreimmassa numerossa 1/2009 on taas kerran runsaasti mielenkiintoista luettavaa. Lehti on luettavissa pdf-muodossa osoitteessa:

http://www.kaapeli.fi/~musakir/interval/Intervalli%201%202009.pdf

Timo Leppäsen artikkeli vanhaa tanssimusiikkia uudelleen julkaisevasta Salix Ay:sta valottaa hyvin uudelleenjulkaisubisneksen realiteetteja, jotka uhkaavat romuttua EU:n suunnitteleman äänitteiden suoja-ajan pidentämisen myötä. Lisäksi numerossa mm. esitellään Sibelius-Akatemian digitointihankkeita, joiden tuloksia on tulossa saataville Doriaan. Ulla Ikäheimo kirjoittaa MARC-formaattimuutoksesta, ja Heikki Poroila pohtii Spotify:n kaltaisten uusien verkkopalveluiden musiikkikirjastojen toiminnan mielekkyydelle tuomia haasteita.