Töitä tarjolla Kansalliskirjastossa

Elektronisten vapaakappaleiden ja digitaalisen pitkäaikaissäilytyksen parissa puuhavasta yksiköstä siepattiin työntekijä! Ei onneksi kauas, vaan nk. taustajärjestelmistä (Voyager, Aleph. DSpace jne.) vastaavan toimintayksikön vetäjäksi.

Avoimeksi käänyt paikka on nyt pantu hakuun, ja hakuaika päättyy 16.12.2010. Ilmoitus löytyy mm.  Kansalliskirjaston omilta sivuilta: http://www.kansalliskirjasto.fi/yleistieto/organisaatio/avoimettyopaikat.html

Kyseessä on siis tietojärjestelmäasiantuntijan toimi, eli lähtökohtaisesti IT-homma. Työntekijä pääsee tai joutuu allekirjoittaneen alaisuuteen tänne Kirjastoverkkopalveluihin Vallilaan. Vuodenvaihteessa tapahtuvassa KVP:n organisaatiouudistuksessa yksikkö (ent. Julle, uutta nimeä ei vielä ole keksitty) keskittyy entistä enemmän elektronisten vapaakappaleiden ja pitkäaikaissäilytyksen suuntaan; julkaisuarkistopalvelut siirtyvät toisaanne. Organisaatiouudistusta lie tässä blogissakin piakkoin syytä valottaa tarkemmin.

Teemme tietysti läheistä yhteistyötä Kansalliskirjaston sisällä monella tasolla. Kirjastoverkkopalveluissa on paljon IT-osaamista mm. tuiki tärkeän Fennican suhteen, ja muutenkin löytyy asiantuntijoita moneen lähtöön. Mutta myös  tutkimuskirjastopalveluiden ja Mikkelin digitointikeskuksen kanssa ollaan likeisissä tekemisissä. Helsingin yliopiston tietotekniikkaosasto, CSC, Kansallinen audiovisuaalinen arkisto ja vapaakappalekirjastojen verkosto tulevat myös tutuiksi.

Tuo hieman kryptisesti ilmaistu palkka – no, se on karkeasti sanoen kolmen tonnin hujakoilla, ehkä jo alussa todennäköisesti hieman yli pikemmin kuin ali.

Jos ei itselle homma ole sopiva, niin kerro eteenpäin mahdollisille päteville ja sopiville!