Opiskelijan portfoliotyökalu uusin versio julkaistiin 28.6.

Opintoni (http://student.helsinki.fi) sivujen kautta opiskelijat voivat pitää henkilökohtaista portfoliotaan ja jakaa sitä eteenpäin. Portfoliolla on periaatteessa kaksi käyttötarkoitusta: se voi olla harjoittelupaikan ja työhaun apuväline sekä toimia oman osaamisen reflektoinnin työkaluna. Jokainen opiskelija voi luoda oman portfolionsa kirjautumalla Opintoni-sivuille ja klikkaamalla oikella ylhäällä olevaa profiilikuvaa.

Portfolion uusina toiminnallisuuksia ovat seuraavat:

1) Portfolion voi jakaa pdf-muodossa sähköpostilla toiselle henkilölle. Tulosta & Jaa- painike avaa automaattisesti tulostusikkunan, jossa käyttöjärjestelmästä/selaimesta riippuen täytyy valita tulostimeksi PDF Printer. Tämän jälkeen pdf tallentuu koneelle josta sen voi helposti liittää sähköpostiin liitetiedostona.

2) Portfolion julkisuusasetuksia on selkeytetty. Jokaisella osiolla on oma julkisuusasetuksensa eli näkyykö ko. osio tulostetussa portfoliossa tai julkiseksi määritellyssä portfoliossa. Lisäksi koko portfoliolla on oma julkisuusasetuksensa eli lopullisesti se määrittelee, näkevätkö muut portfolion internetissä. (yksityinen – HY käyttäjät – julkinen)

3) Osioita voi helposti siirrellä (drag and drop) haluamaansa paikkaan

Tehtyihin muutoksiin voi tutustua esim. Opintoni demossa http://demo.student.helsinki.fi Kaikki palaute on tervetullutta, sillä syyskuussa on seuraava kehityssprintti, jossa voidaan tehdä seuraavat muutokset portfolioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *