Ajatuksia Refworksin käytöstä tutkijan apuna (14.3.)

1
RefWorksin avulla tutkija voi hallinnoida kirjallisuusviitteitä ja luoda automaattisesti lähdeluetteloita verkossa, mikä on minusta refworksin näppärimpiä ominaisuuksia. Sen avulla voi myös järjestää ja luoda oman henkilökohtaisen online-viitetietokannan,  selailla viitteitä kirjoittajan nimen, lehden nimen tai  hakusanan mukaan, muotoilla lähdeluettelon ja tekstin sisäiset viitteet automaattisesti, siirtää viitetietoja automaattisesti useista viitetietokannoista suoraan, tekstitiedostoksi tallennuksen jälkeen tai tallentaa tiedot valmiin lomakkeen avulla omaan tietokantaan.

Luulen, että tulen käyttämään refworksia online-viitetietokannan luomiseen ja ehkä lähdeluettelon tekemiseen, koska muilta osin se tuntui kömpelöhköltä. Refworksin onnistunut käyttö perustuu refworksin sitoutumiseen. Muussa tapauksessa tulee ongelmia, varsinkin tekstin sisäisten viitteiden merkitsemisessä.

 

.

1 thought on “Ajatuksia Refworksin käytöstä tutkijan apuna (14.3.)

  1. Häpeällistä tunnustaa, mutta en ollut ennen tätä kurssia kuullutkaan sen paremmin RefWorksista kuin Zoterostakaan. Itse kallistuin RefWorksin kannalle, sillä se tuntui kätevämmältä kuin yhdelle koneelle asennettava Zotero. Illan aikana sain jo ihan mukavan käsityksen siitä, mitä ohjelma ihan konkreettisesti tekee ja miten se toimii. Harjoitus selkiytti laajemminkin ajatuksiani viitteidenhallinnasta ja lähdeluetteloista tieteellisessä kirjoittamisessa. Ja mikä parasta, kurssiohjelmaan sisältyvä, 10 viitteen lista syntyi tosi näppärästi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *