Observointikoulutuksen 8.5. valmistelu

Kuntien yhdyshenkilöt (klikkaa kuvaa)

Kuntien yhdyshenkilöt kokoontuivat Turussa 11.4. valmistelemaan 8.5. koulutusta. Kävimme läpi observoinnin ongelmakohtia ja esimerkkejä observoinnilla saatavasta palautteesta. Obsevoijat täytyy huomioida kahdella tavalla. Ensinnäkin observointikoulutuksen avulla pyritään mahdollisimman yhteneväiseen ja tarkkaan havainnointiin. Toisaalta observoijista on pidettävä hyvää huolta, jotta observoijat jaksavat tehdä observointia jatkossakin. Observoijilla tulee olla kokemus, että he tekevät tärkeää työtä. Observoijien pitää saada observoinnista myös henkilökohtaista rikkautta: uusia näkemyksiä, ammatillista kehittymistä ja kontakteja. Vain luomalla käytäntö, johon observoijat haluavat sitoutua ja jossa he voivat kehittyä, voidaan luoda kestävä käytäntö kehittävälle palautteelle. Ilman päteviä observoijia ei ole kehittävää palautetta.