Lomakkeet

Kehittävä palaute varhaiskasvatuksessa -tutkimuksessa aineistoa kerätään usealla mittarilla. Käytännössä mittarit ovat sähköisiä lomakkeita, joihin vastaajat tallentavat tiedot. Kenenkään henkilötietoja tai päiväkotien nimiä ei ole mahdollista tallentaa. Tiedot tallentuvat Helsingin yliopiston palvelimelle. Vertaamalla ja yhdistämällä tietoja tilastollisesti tutkijat ja kuntien varhaiskasvatuksen asiantuntijat saavat tietoa siitä, mitä yhteyksiä toiminnalla ja arvioilla on. Niinpä voidaan esimerkiksi päätellä mitkä toimintatavat varhaiskasvatuksessa ovat yhteydessä lasten hyvinvointiin, osallisuuteen, sitoutumiseen ja oppimiseen. Yksittäisten lasten, vanhempien, varhaiskasvattajien tai päiväkotien tietoja ei ole mahdollista analysoida, vaan analyysissä etsitään alueittaisia, koko kunnan ja kokonaisaineiston tason trendejä ja tuloksia. Mittarit ovat:

1.Observointi eli havainnointi

 • Linkki lomakkeeseen. Observoijat tallentavat havaintonsa observointilomakkeelle tutkimuspäiväkodeissa. Voit tarvittaessa tulostaa itsellesi tulostettavan Observoinnin_ohje18.
 • Sen varalta, että netti ei toimi, observoija tulostaa mukaansa Observoijan hätävara -lomakkeen. Hätätilanteessa havainnot tallennetaan hätävaralomakkeisiin ja myöhemmin nettilomakkeelle. Huom: Hätävaralomakkeeseen pitää itse merkitä aika. Jos joudut käyttämään hätävaralomaketta, ota yhteys mari.sillman@reunamoedu.fi heti havainnointikertasi päätyttyä, niin sovitaan sen jatkotallennuksesta.

2. Oppimisympäristön arviointilomake

3. Johtajan suorittama arviointi

 • Linkki lomakkeeseen. Tällä nettilomakkeella lomakkeella havainnoitaviksi arvottujen lasten päiväkodin johtaja arvioi johtajuutta ja oman päiväkotinsa toimintaa. Tulostettava johtajalomake työskentelyn avuksi (Tulostettava Johtajan lomake).

4. Lapsilomake

Kaikkien lomakkeiden ja ohjeiden Tiedostopankki.

3 vastausta artikkeliin ”Lomakkeet

 1. reunamo

  Kannattaa tehdä observointeja omatoimisesti oman työn lomassa, jotta eri luokitukset tulevat tutuksi. Koulutukset ovat 8.5. ja 2.10. Myöhemmin on tarkoitus pitää koulutuspäivät puolivuosittain, mutta näemme vasta käytännössä mikä on todellinen tarve.

  Vastaa
  1. Kati S Rintakorpi Artikkelin kirjoittaja

   Löytyy kehittämisryhmän jäsenille Moodlesta. Laitoin sähköpostilla sinulle.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *