Kumpula Wizardy Day / Kumpulan noitien ja velhojen päivä 12.4.2019

[FI] Kumpulan luonnontieteen kampus muuttuu noitien ja velhojen kouluksi perjantaina 12.4.2019 klo 10-14.
[EN] The science campus in Kumpula will turn into a School for Witchcraft and Wizardry on Friday, 12 April, at 10-14.

 

[FI] Kumpulan luonnontieteen kampus muuttuu noitien ja velhojen kouluksi perjantaina 12.4.2019, klo 10-14. Koulun rehtori, professori Siltanen ja vararehtori, professori Palmroth vastaanottavat oppilaat. He ovat nelos- ja vitosluokkalaisia neljästä alakoulusta Helsingistä ja Espoosta sekä Tiedekasvatuksen StarT-tiedeprojekteihin osallistuneita koululaisia Uudeltamaalta.

Helsingin yliopiston Physicum-rakennuksen aulassa, valokäytävällä ja yhdyskäytävillä on teemaan liittyviä työpajoja, jossa koululaiset pääsevät tutkimaan ilmassa kulkevaa junaa, ratkomaan salakielisiä viestejä sekä perehtymään muihin luonnontieteen taikuuttakin ihmeellisempiin saavutuksiin.

Käytävillä saa liikkua muitakin kummallisen näköisiä hahmoja!

Koko henkilökunta voi osallistua tekemään päivästä ikimuistoisen! Esimerkiksi voi pukeutua etäisesti eräästä suositusta englantilaisesta kirjasarjasta tuttujen hahmojen tapaan kaapuihin tai sisäoppilaitoksen koulupukuun tai valitsemaansa asuun. Mukaan voi ottaa myös pöllön, kissan tai rupisammakon.

Päävelhot Samuli Siltanen ja Minna Palmroth

 

[EN] Shazam,

The science campus in Kumpula will turn into a School for Witchcraft and Wizardry on Friday, 12 April, at 10-14. The headmaster of the school, Professor Siltanen, and deputy headmaster, Professor Palmroth, will be here to receive the pupils. The pupils are fourth- and fifth-graders from four schools in Helsinki and Espoo, along with pupils from Uusimaa who have attended StarT projects with the Science Education team.

There will be themed workshops in the entrance hall of Physicum at the University of Helsinki, in the light hallway, and connecting hallways, where the pupils will be studying  a train running  on air, solving encrypted messages, and seeing other scientific discoveries, even more wonderful than magic.

Other strange-looking characters may be haunting the hallways, as well!

All members of staff may contribute to making the day one to remember! As an example, you may want to dress in robes, reminiscent of the characters from a certain very popular book series, or in the school uniform of a boarding school, or some other costume. You can also bring an owl, a cat, or a toad.

Chief wizards Samuli Siltanen and Minna Palmroth

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *