Podcast suomeksi

Kasvatuspsykologiaa kaikille!

Saatavissa

Spotify Podcasters

Spotify

Apple Podcasts

YouTube

Google Podcasts

RSS https://anchor.fm/s/f592e1e0/podcast/rss

1. jakso: Sosioemotionaaliset taidot ja kulttuurien kohtaaminen luokkahuoneessa

Ensimmäisessä suomenkielisessä Kasvatuspsykologiaa kaikille!  podcast-jaksossa Johanna Lehtinen kertoo tunne- ja vuorovaikutustaidoista ja kulttuurien kohtaamisesta luokkahuoneessa.

Tekstivastine, jakso 1

Johanna Lehtinen on ansioitunut luokanopettaja Helsingistä. Johanna on tullut kuuluisaksi mm. innostaessaan eri taustoista tulevia alakoulun oppilaita lukemaan valtavia määriä kirjoja, jopa tuhansia kirjoja alakoulun aikana. Tämän lisäksi Johanna on ollut aktiivinen draamaopetuksen saralla ja yhdessä kollegansa kanssa kehittänyt tunne- ja vuorovaikutustaitoja tukevia tunteja oppilailleen. Tässä podcastissa Johanna kertoo lisää kokemuksistaan ja antaa myös joitakin vinkkejä sosioemotionaalisten taitojen ja eri kulttuuritaustoista tulevien oppilaiden kohtaamiseen luokkahuoneessa.

Johannan LinkedIn  Johanna Lehtinen LinkedIn

ESIMERKKEJÄ TIMANTTITUNNEISTA

 

2. jakso: Motivaatio ja tehtäväkohtaiset arvostukset

Podcastimme toisessa jaksossa väitöskirjatutkija Janica Vinni-Laakso kertoo tehtäväkohtaisista arvostuksista eri oppiaineissa, motivaation kehityksestä ja sukupuolieroista.

Tekstivastine, jakso 2 

Janica Vinni-Laakso conducts research in the field of educational psychology and coordinates research projects at the University of Helsinki as part of Professor Katariina Salmela-Aro’s research group. Janica’s goal is to ensure that schools are able to meet the individual needs of learners and support the learning, motivation, and well-being of all children and young people throughout their school path.

Read more about the research of Janica Vinni-Laakso Janica Vinni-Laakso — University of Helsinki

 

3. jakso: Psykologiset perustarpeet, oppiminen ja hyvinvointi

Tässä jaksossa tutkijatohtori Olli-Pekka Heinimäki kertoo psykologisista perustarpeista ja niiden merkityksestä oppimiselle ja hyvinvoinnille.

Tekstivastine, jakso 3

Olli-Pekka Heinimäki

Olli-Pekka Heinimäki works as a postdoctoral researcher at the University of Helsinki and the University of Turku. His research has focused mainly on student interaction and collaboration, along with the most effective strategies teachers can use to support and scaffold these processes. Currently, he studies the satisfaction and frustration of teachers basic psychological needs (autonomy, belonginess, and competence).

Read more about the research of Olli-Pekka Heinimäki Olli-Pekka Heinimäki — Helsingin yliopisto and Olli-Pekka Heinimäki — Turun yliopisto

 

4. jakso: Taloudellinen hyvinvointi

Tässä jaksossa kasvatuspsykologian dosentti ja yliopistotutkija Mette Ranta kertoo nuorten aikuisten taloudellisesta hyvinvoinnista.

 

Mette Ranta on kasvatuspsykologian dosentti ja yliopistotutkija Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Hänen tutkimusaiheensa liittyvät nuoruuden siirtymävaiheeseen kohti aikuisuutta ja taloudellista itsenäisyyttä. Hän on viime aikoina tutkinut talousosaamista, taloudellista hyvinvointia sekä koronapandemian vaikutuksia nuorten aikuisten kehitykseen ja hyvinvointiin Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa DigiConsumers tutkimushankkeessa (2019–2025). Tällä hetkellä hän työskentelee erityisasiantuntijana oikeusministeriössä kansallisen talousosaamisen strategian parissa.

Mette Ranta — Helsingin yliopisto (helsinki.fi)

5. jakso: Mielenterveyden suoja- ja riskitekijät maahanmuuttajataustaisilla lapsilla

Tässä jaksossa väitöskirjatutkija Rekar Abdulhamed kertoo maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten mielenterveyden suoja- ja riskitekijöistä.

 

Rekar Abdulhamed is a Doctoral Researcher at University of Helsinki and a Visiting Researcher at the Finnish Institute for Health and Welfare. He studies the mental health disparities between immigrant-origin, and majority population children and adolescents. His work involves examining the factors that either protect or pose a risk to their mental health and wellbeing. He also investigates e.g., acculturation strategies among adolescents, and how these are linked with their wellbeing and future orientations.
Rekar Abdulhamed on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa ja vieraileva tutkija Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Hän tutkii mielenterveyden kuormaa ja vaihtelua maahanmuuttajataustaisten ja kantaväestöön kuuluvien lasten ja nuorten välillä. Hän tarkastelee työssään mielenterveyden suoja- ja riskitekijöitä sekä niiden tärkeyttä näillä ryhmillä. Lisäksi hän tutkii esimerkiksi nuorten akkulturaatiostrategioita, ja näiden yhteyttä heidän hyvinvointiinsa ja tulevaisuusorientaatioihin.