Kongressit

EGEA:n jaostot ympäri Eurooppaa järjestävät vuosittain viisi kongressia:
syksyisin vuosikongressin ja
keväisin neljä aluekongressia 

Kongresseihin osallistuu noin 50–200 maantieteen opiskelijaa ympäri Eurooppaa, ja ne kestävät yleensä 5-6 päivää. Kongressien ohjelmaan kuuluu tyypillisesti työpajoja, ekskursioita, luentoja, järjestön virallisia kokouksia, iltaohjelmaa ja paljon muuta!

ILMOITTAUTUMINEN
Kuten muihinkin kansainvälisiin tapahtumiin, kongresseihin ilmoittaudutaan egea.eu -sivustolla. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei kuitenkaan ole merkitystä sille, ketkä kongressiin pääsevät, sillä ilmoittautumisajan päätyttyä EGEA Helsingin hallitus päättää, missä järjestyksessa jaostomme jäsenet pääsevät osallistujiksi (priority list), jotta sekä vanhemmat että uudemmat jäsenet pääsevät mukaan.

EGEAn neljällä alueella järjestetään kullakin vuosittain oma aluekongressinsa ja järjestäjänä toimii jokin alueen jaostoista. Kongressit edistävät alueiden sisäistä yhteydenpitoa ja niissä järjestetään alueen jaostojen yhteinen kokous, Regional Meeting. EGEA Helsingin jäsenet voivat osallistua mihin tahansa neljästä aluekongressista. Osallistujavalinnoissa priorisoidaan hieman kyseessä olevan alueen jaostoja, mutta yleensä helsinkiläisille on riittänyt ainakin 1-2 paikkaa jokaiseen kongressiin.

EGEAn vuosikongressi on EGEA-vuoden päätapahtuma. Sen tarkoituksena on koota kaikki jaostot yhteiseen tapaamiseen alueesta riippumatta. Vuosikongressissa pidetään EGEAn yleiskokous (General Assembly), jossa tehdään EGEAn tärkeimmät päätökset. Muiden päätösten ohessa GA:ssa sovitaan mm. seuraavan vuoden vuosikongressin järjestävä jaosto sekä nimitetään uusi EGEAn hallitus (Board of EGEA).

Kongressit kestävät yleensä noin 5-6 vuorokautta, jonka aikana työskennellään erilaisissa työpajoissa eli workshopeissa, jotka liittyvät tavalla tai toisella kunkin kongressin teemaan. Kukin osallistuja työskentelee yhdessä kongressin työpajoista. Työn tulokset esitellään muille kongressin osallistujille viimeisenä päivänä pidettävässä työpajojen esittelytilaisuudessa. Työpajojen lisäksi kongresseissa järjestetään kaikille avoimia luentoja ja vähintään yksi isäntämaata tai aluetta esittelevä ekskursio. Kongressipäivien iltoina tarjolla on monipuolista ohjelmaa, joka on pääosin järjestäjien valmistelemaa. Yhtenä iltana järjestetään cultural fair, jolloin ohjelmasta vastaavat vierailevat jaostot ja tarjolla on kunkin osallistujamaan perinteisiä juomia ja ruokia. EGEA Helsinki antaa yleensä hieman tukea cultural fairiin vietäviä herkkuja varten. Vinkkejä kannattaa kysellä kokeneemmilta egealaisilta.

Kongresseissa oppii uusien asioiden ja työskentelytapojen ohella tuntemaan paljon uusia ihmisiä. Erityisesti vuosikongresseissa, joihin osallistuu 100–200 maantieteen opiskelijaa tai nuorta maantieteilijää ympäri Eurooppaa, on vaikea olla tutustumatta muihin egealaisiin. On hyvin tavallista, että kongresseissa alkaneita ystävyyssuhteita syvennetään myöhemmin EGEA-vaihtojen ja muiden tapahtumien kautta.

Pohjoisen ja Baltian alueen kongressi 2016, Kuurinkyntäällä Liettuassa
Pohjoisen ja Baltian alueen kongressi 2016, Kuurinkyntäällä Liettuassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *