Vaihdot

EGEA-vaihdot ovat mitä mainioin tapa matkustaa sekä tutustua muihin maantieteen opiskelijoihin eri puolilta Eurooppaa.

Vaihdossa yleensä kaksi EGEA:n jaostoa vierailee toistensa luona vajaan viikon ajan. Vaihto koostuu kahdesta osasta molempien jaostojen luona, jonka aikana vaihtoon osallistuvat esittelevät kotipaikkaansa ja yliopistoaan vieraileville opiskelijoille sekä majoittavat nämä luonaan.

Majoittava taho huolehtii vierailijoiden majoituksesta, ruokailuista, sekä etukäteen suunnittelemansa ohjelman toteutuksesta. Tavallisesti vaihtoon osallistuu 4–8 henkeä molemmista jaostoista. Molemmat vaihtojen osuudet järjestetään yleensä puolen vuoden sisällä toisistaan.

Käytännössä vaihto toteutetaan niin, että jokainen vaihtoon osallistuva jäsen saa huolehdittavakseen yhden vieraan, joka asuu hänen luonaan. Mikäli olet kiinnostunut vaihdosta, mutta sinulla ei ole majoittamismahdollisuutta, on se myös useimmiten mahdollista. 

Vaihdon aikana vieraat viedään tutustumaan erilaisiin maantieteellisesti kiinnostaviin kohteisiin. Ohjelmassa voi olla mm. vierailu maantieteen laitokselle, kaupunkikierros, luontokohteita, museovierailuja – viihdettä ja iltaohjelmaa unohtamatta. Lisävinkkejä vaihto-ohjelmasta löytyy EGEA Helsingin keskustelupalstalta.

Vastavuoroisesti vaihdon toisessa osuudessa isäntänä toimii toinen jaosto, joka järjestää ja tarjoaa ohjelman vieraileville EGEA Helsingin jäsenille. Matkat vaihtokohteeseen täytyy jokaisen osallistujan maksaa itse, mutta tämän jälkeen isännät huolehtivat kaikesta.

EGEA Helsingin vaihtovastaavat sopivat vuosittain vaihdot eri jaostojen välillä ja heille on myös mahdollista ehdottaa vaihtokohteita. Tulevista vaihdoista ilmoitetaan EGEA Helsingin toimesta MaO ry:n sähköpostilistalla sekä EGEA Helsingin Facebook-sivuilla. Ilmoittautumisajan päätteeksi EGEA Helsingin hallitus päättää osallistujalistasta ja jonotuspaikoista. Valinnoissa pyritään mahdollisuuksien mukaan suosimaan ensikertalaisia. Jokaiseen vaihtoon pyritään myös valitsemaan vähintään yksi EGEA:n toimintaan perehtynyt henkilö, joka huolehtii vaihdon käytännön järjestelyistä.

Kun vaihtoon osallistuva on maksanut järjestön jäsenmaksun, on hän oikeutettu EGEA Helsingin myöntämään vaihtotukeen, jonka suuruus on muutamia kymmeniä euroja. Vaihtotuella pyritään kattamaan kustannuksia Helsingin päässä. Vaihtotuen jälkeen vaihdosta on yleensä jäänyt osallistujille maksettavaa noin 50 euroa sekä matkat vaihtokohteeseen.

Täältä löydät EGEA Europen Activities and Events-komitean laatimat ohjeet vaihdon järjestäjille.

EGEA Helsingin aiemmat vaihdot

Tähän mennessä EGEA Helsinki on järjestänyt melkein viisikymmentä vaihtoa eri puolilla Eurooppaa sijaitsevien jaostojen kanssa.

Lisätietoa EGEA Helsingin tulevista vaihdoista voi tiedustella virassa olevilta vaihtovastaavilta. Vuonna 2019 vaihtovastaavina ovat Julia Viertola ja Roope Heinonen.

Klikkaa karttaa nähdäksesi Egea Helsingin aiemmat vaihtokohteet.

Kartalla ei näy jaostoja, jotka sittemmin on lakkautettu.

2019 

Tartto

2018
Tartto
Chambéry
Ljubljana
Turku

2017
Kazan
Utrecht

2016
Trondheim
Moskova
Bukarest
Leuven

2015
Bergen
Lviv
Bukarest
Krakova

2014
Berliini
Zürich-Turku

2013
Graz
Szeged
Izhevsk

2012
Timișoara

2011
Köpenhamina
Marburg
Trondheim
Tartto

2010
Tartto
Mainz
Maribor
Riika

2009
Leuven
Ljubljana-Koper-Tampere
Varsova
Tartto
Novi Sad
Bonn
Utrecht

2008
Belfast
Tartto

2007
München
Pietari
Groningen
Tartto
Wien
Barcelona

2006
Tartto
Koper
Moskova

2005
Sevilla
Bonn

2004
Utrecht

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *