Podcast

Kirjapodcast

Eksegeettinen kirjapodcast esittelee mielenkiintoista ja ajankohtaista raamatuntutkimuksen ja sen lähialojen kirjallisuutta. Toimittajat: TT Nina Nikki ja TM Antti Vanhoja.

Kirjapodcast: Apostoliset isät

”Apostoliset isät” on kokoelma kristillisiä kirjoituksia ensimmäiseltä ja toiselta vuosisadalta jälkeen ajanlaskun alun. Tekstikokoelman tuorein suomenkielinen käännös ilmestyi helmikuussa 2020 12-henkisen kääntäjoukon työn tuloksena.

Mikä kokoelman tekstejä yhdistää ja erottaa ja mitä ne kertovat varhaisten kristittyjen elämästä? Minkälaisia periaatteita noudattaen vanhoja tekstejä käännetään, entä kuka on Taika? Tämä kaikki selviää Eksegeettisen kirjapodcastin uusimmasta jaksosta.

Haastattelussa kaksi kirjan toimittajista, Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Niko Huttunen ja teologian tohtori Joona Salminen. Kirjan kustantaja: Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura.

Toimittajat: Nina Nikki ja Antti Vanhoja

Kuva: STKS.

Kirjapodcast: Sukupuoli Raamatun maailmassa

Suomen Eksegeettisen Seuran tuoreessa julkaisussa Sukupuoli Raamatun maailmassa pureudutaan raamatun- ja sukupuolentutkimuksen leikkauspintoihin. Haastattelussa kirjan toimittajat tutkijatohtori Susanna Asikainen ja dosentti Elisa Uusimäki. Toimittajat: Nina Nikki ja Antti Vanhoja.

 

Kirjapodcast: Sisälle Septuagintaan

Septuagintan eli Vanhan testamentin kreikankielisen käännöksen tutkimus Helsingin yliopistossa on maailmankuulua. Miksi ja miten pyhät kirjoitukset käännettiin? Kuinka Septuagintaa ja sen kääntäjiä tutkitaan? Entä mikä merkitys teksteillä oli varhaisille kristityille ja Uuden testamentin kirjoittajille? Haastattelussa hiljattain ilmestyneen perusteoksen ”Sisälle Septuagintaan” toimittajat emeritaprofessori Anneli Aejmelaeus, tutkijatohtori Katja Kujanpää sekä yliopisto-opettaja, tohtorikoulutettava Miika Tucker.

 

Kirjapodcast: Arkielämä Raamatun aikaan