EKT 50 v! Elintarvikekemia ja -teknologia Viikissä – Tervetuloa to 27.8 ja /tai pe 28.8.

Hei kaikki vanhemmat ja nuoremmat opiskelijapolvet ja valmistuneet!

Omasta ja järjestelytoimikunnan puolesta minulla on ilo kutsua teidät Viikkiin tulevan elokuun viimeisenä torstaina ja perjantaina sen merkeissä, että syyskuussa on 50 vuotta siitä, kun elintarvikekemian ja -teknologian opetus aloitettiin maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Se tapahtui suomalaisen elintarviketeollisuuden ja amerikkalaisen Kellogg-säätiön tuella, ja silloisen dosentti Pekka Koivistoisen aktiivisen toiminnan tuloksena. Perjantain tilaisuudessa käydään läpi tätä historiaa, jolla on laajempiakin poliittisia taustoja. Samalla luotiin edellytyksiä Viikin kampuksen kehittymiselle ylipäänsä. Siitäkin kuulemme, kuten myös EKT-oppiaineen ja laitoksen ja opetuksen ja tutkimuksen kehittymisestä.

Ja toki nykypäivän tutkimus on esillä.

Muistakaa myös torstain cocktail-tilaisuus EE-talossa, rehtorin tervehdys siellä ja kävelykierros Viikissä, sekä Lipidin järjestämät sitsit!

Ohjelma löytyy linkistä ylhäältä. Ylhäältä löytyvät myös ilmoittautumislinkki ja kutsu EKT-päivän sähköpostilistalle.

Hyvää kesää. Nähdään elokuussa!

Järjestelytoimikunta*   ja

Hannu Salovaara

prof. (emer. 1.6. lukien)

PS

Itse aloitin opinnot Viikissä syksyllä 1971. Tapaisimmekohan sen vuosikurssin kanssa elokuussa. Kenties muita vuosikursseja vastaavasti?

Ja toki kutsu koskee kaikkia Viikissä elintarviketieteitä opiskelleita, elintarviketieteiden tukijoita, suosijoita ja ystäviä.

* Järjestelytoimikunta: Lea Hyvönen, Vieno Piironen, Hillevi Latvalahti, Kirsi Jouppila, Velimatti Ollilainen, Anna-Maija Lampi, Riina Heinonen, Tuula Sontag-Strohm, Hely Tuorila, Sari Ollila, Paula Kahila, Miia Koivistoinen, Tuomas Turkki, Sanna Schildt, Tiina Kaarlehto,  ym.

2 thoughts on “EKT 50 v! Elintarvikekemia ja -teknologia Viikissä – Tervetuloa to 27.8 ja /tai pe 28.8.

 1. Olisin tulossa 27.8 cocktail tilaisuuteen ja klo 19 sitseihin kun löytäisin sen ilmoittautumislomakkeen jostakin….ja maksulapun…Niitä ei tunnu löytyvän tiedotteen linkeistä.
  Kiitos josku joku viitseliäs neuvoisi eteenpäin….
  yst. terv.
  mirja

  • Hei Mirja,
   kiitos.
   Kyllä se ilmoittautumislomake pitäisi löytyyä sieltä. ks.
   http://blogs.helsinki.fi/ekt-paiva/ilmoittaudu/
   Näyttää siinä listasa oelvan satakuntanimeä jo.
   Maksaa ei tarvitse etukäteen , ks. sitsejä koskeva Paula Hakalan juttu, keräävät kolehdin, varaudu maksamaan 25 e (ja juomat).

   aurinkoisin terveisin, tervetuloa
   Hannu
   PS En ole tähän ennen vastannut – toivottavasti onnistuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *