EKT-päivän ohjelma

EKT-päivä – 50 vuotta elintarvikekemian ja -teknologian opetusta Viikissä

Aika: perjantai 28.8.2015 klo 9–15.30
Paikka: luentosali B1, Latokartanonkaari 7, Viikki

Klo 9 alkaen kakkukahvit B-talon aulassa

9.40 Tilaisuuden avaus

Food Brothers

Tervetuloa
Professori emeritus Hannu Salovaara

Yliopiston tervehdys
Rehtori Jukka Kola

Elintarviketieteet monipuolistuvat, EKT-laitos perustetaan

Viikin kampus – Latokartanon maatilasta bioalan keskittymäksi
Kansleri emeritus Risto Ihamuotila

EKT-laitoksen vaiheet 1965–1992
Professori emeritus Hannu Salovaara

  • Professori emeritus Pekka Koivistoisen puheenvuoro

Kansallinen elintarviketieteiden tutkijakoulu ABS
Professori emerita Lea Hyvönen

Tauko

11.30 Tutkimusta ja opetusta yhteiskunnan tarpeisiin

Food Sisters and Brothers

Miten tultu tähän päivään – EKT:stä elintarviketieteisiin
Professori Vieno Piironen

Kohokohtia tutkimuksesta
Professori Marina Heinonen, yliopistonlehtori Velimatti Ollilainen ja yliopistonlehtori Tuula Sontag-Strohm keskustelevat jatko-opiskelijoiden, tohtoritutkijoiden ja yleisön kanssa

Lounas ravintola Ladonlukossa

13.50 Katse elintarvikealan tulevaisuuteen

Food Sisters and Brothers

Avaus
Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen johtaja, professori Maija Tenkanen

Elintarviketieteet Helsingin yliopiston ja yhteiskunnan näkökulmasta
Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio

Elintarviketieteet ja elintarviketeollisuus
Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen

Utopistinen elintarviketalous
Roope Mokka, Demos Helsinki

Alumnin puheenvuoro
Pekka Kulonen, Asikkala

Lipidi ry elintarvikeylioppilaiden äänitorvena
Paula Kahila, Mia Koivistoinen ja Tuomas Turkki

Yhteenveto
Professori Maija Tenkanen, elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksen johtaja

Food Sisters

Tilaisuus päättyy klo 15.30

 

Ilmoittautuminen:  https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/62405/lomake.html

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *