Viikko 5 – itsenäistä työskentelyä ja buffereita

Julkisen liikenteen lakon takia en päässyt kampukselle viidennellä kurssikerralla, joten oli pärjäiltävä pelkästään omilla tiedoilla ja taidoilla. Toisaalta lakko osui sen puolesta hyvään kohtaan, että kurssikerralla oli tarkoitus testailla omaa osaamista, eikä harjoiteltu uusia komentoja. Tehtävät olivat haastavuudeltaan sopivia, vaikka toisia kohtia pitikin pohtia pidempään.

Lentokenttiä, asemia ja puskurialueita

Ensimmäisenä tehtävä oli luoda puskurialueita Malmin ja Helsinki-Vantaan lentokentille. Puskurialueilla esitettiin melualueita, jotka muodostuvat lentokenttien ympärille (kuvat 1 ja 2). Alueita tehtiin yhden ja kahden kilometrin säteelle lentokentän kiitoradoista.

Kuva 1, kahden kilometrin säteelle tehty melualue Helsinki-Vantaan lentokentän ympärillä
Kuva 2, yhden kilometrin (tummemman sininen) ja kahden kilometrin (vaaleamman sininen) säteille tehdyt melualueet Malmin lentokentän ympärillä

Tässä tietoja melualueilla asuvista ihmismääristä:

Vastaavanlaisia harjoituksia tehtiin myös pääkaupunkiseudun juna- ja metroasemista, sekä niiden läheisyydessä asuvista ihmisistä.

Koin puskurialueiden ja analyysien tekemisen kohtalaisen helpoksi, vaikka jotkin kohdat vaativat hieman pidempää pohdintaa. Mielestäni oli myös hyödyllistä päästä tekemään harjoituksia itsenäisesti ja kokeilemaan omia taitoja, sillä komennot jäivät paremmin mieleen ja sai syvempää ymmärrystä työkalujen toiminnoista.

Taajamien tutkimusta

Tässä vielä vastauksia joita sain taajamatehtävän kysymyksiin:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *