Naispuoliset promovendit ja seuralaiset, promootioakti

Naistohtorien sekä tohtorien naispuolisten seuralaisten aktipuku on kokonaan musta, täyspitkä ja peittävä. Siihen kuuluvat mustat käsineet ja mustat kengät. Täyspitkän puvun helma peittää nilkan ulkosyrjällä olevan kehräsluun. Puvussa on oltava täyspitkät, ranteisiin asti ulottuvat hihat ja kaulanmyötäinen O-pääntie (ei vene- tai V-pääntietä).

Akti pitkä musta puku2

Puku on yksinkertaisen tyylikäs ja linjakas. Puvun on oltava täysin musta. Puvun materiaaliksi sopii esimerkiksi villamusliini, dupion-silkki tai paksu satiini. Kankaassa saa olla mustia kirjailuja, ja siinä voi olla kuosiin kudottu kuvio (esimerkiksi damasti). Materiaali ei saa olla läpinäkyvä eikä väri- tai metallilangoilla kirjailtua. Kankaassa ei saa olla irrallisia koristeita, kuten paljetteja.

Puku päällä on voitava nousta ja laskeutua portaita arvokkaasti jonossa. Tästä syystä ei kannata pukeutua maahan asti ulottuvaan tai laahukselliseen pukuun.

Akti pitkä musta puku

Linjakkuuden ja yksinkertaisuuden säilymiseksi puvun on oltava kapea. Mikäli käytettävyyden vuoksi pukuun on tehtävä halkio, siitä ei tule tehdä tarpeettomaan pitkää. Laskos kannattaakin teettää tai tehdä dior-laskoksen tapaan.

Aktipuvun kanssa käytetään mustia käsineitä, joiden on peitettävä ranne ja kaikki sormet niin, ettei paljasta ihoa ole näkyvissä. Sopivat käsineet ovat yksinkertaiset ja koristelemattomat ja peittävät kämmenselän. Käsineiden on sovittava yhteen puvun kanssa, ne eivät saa erottua puvusta värisävyltään. Pitsikäsineet eivät ole sopivat.

Kulkue

Aktipuvun kanssa käytetään mustia kenkiä. Kenkien on oltava umpinaiset sekä kärjestä että kannasta. Sandaalit eivät ole tarpeeksi juhlavat aktiin. Aktipuvun kanssa voi pitää pientä kaulakorua ja hillittyjä nappikovakoruja. Vihkisormuksia voi käyttää.

Aktipukuun ei kuulu laukkua. Pakolliset pikkuesineet voi piilottaa pukuun ommeltuun salataskuun tai seuralaisen frakin taskuihin.