Tohtorinhatut ja -miekat

Eläinlääketieteellisen tiedekunnan promootiossa kaikki käyttävät samaa mustaa tohtorinhattua, jossa on tiedekunnan käärmelyyra. Tämä koskee sekä sekä eläinlääketieteen tohtoreita että filosofian tohtoreita.

Muistutus: hatut ja miekat tulee ottaa mukaan harjoituksiin torstaina 4.6. Ne jätetään yöksi yliopiston juhlasaliin ja aamulla ne löytyvät aakkosjärjestyksestä kuten alla olevassa kuvassa.

Muistutus 2: hattujen toimitusaika on kuukausi, joten tilatkaa ne ajoissa.

Tohtorinhattu

Tohtorinhattu ja -miekka ovat väitelleen tohtorin arvon merkit. Promovendit käyttävät hattua ja miekkaa promootioaktissa, -päivällisillä sekä tanssiaisissa, sen sijaan ennen aktia, eli miekanhiojaispäivänä, ja lauantain retkellä niitä ei käytetä. Kirkossa hattua ei pidetä päässä, mutta päivällisillä ja tanssiaisissa sitä ei riisuta ollenkaan.

Tohtorinhattu valmistetaan käsityönä kullekin tohtorille erikseen, joten sen tilaamiseen kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Valitussa liikkeessä käydään ottamassa päästä mitat ja hattua käydään mahdollisesti myös sovittamassa. Tässä alla listausta hattuliikkeistä ja niiden hintoja.

Miestohtorit kiinnittävät miekan vasemmalle puolelle vyötärölle. Naistohtoreiden kannattaa ottaa huomioon se, että puku ei välttämättä kestä painavaa miekkaa. Miekan voi kiinnittää olan yli menevään mustaan silkkinauhaan vasemmalle puolelle tai puvun alle piilotettuun vyöhön. Puvun sivusaumaan voi jättää aukon miekan kiinnitystä varten. Alla tietoa miekan hankinnasta.

Miekat miehet Miekat naiset

Promootioon osallistuvat tohtorivieraat voivat käyttää hattuaan promootioaktissa, -päivällisillä sekä tanssiaisissa, mutta miekka kuuluu vain promovendien asuun. Aktissa hattu tuodaan juhlasaliin vasemmalla käsivarrella kannettuna ja asetetaan päähän, kun promoottori asettaa oman hattunsa päähänsä. Myös ulkomaiset tohtorinhatut ja -kaavut ovat sallittuja. Miekanhiojat ja -hiojattaret, jotka ovat tohtoreita, eivät kuitenkaan käytä tohtorinhattua aktissa.

Tohtorinmiekkoja:

Kultasepänverstas Au-Holmberg Oy
Miekkojen hinta tarjouksena 225 € (joko 85 cm tai 95 cm) sisältäen kaiverruksen, Helsingin yliopiston embleemin 24 karaatin kultauksella, vyölenkin sekä kankaisen suojapussin. Tarjolla lisäksi kuljetusputki 45 € ja miekkavyö naisille 45 €, kuvia nettisivuilla. Miekat tilataan ja maksetaan itse nettisivujen kautta, mutta toimitukseksi voi valita ilmaisen toimituksen tiedekuntaan 18.5.2015.
www.au-holmberg.fi > verkkokauppa
info@au-holmberg.fi

Hattuliikkeitä:

Ateljee Lyoléne
Tohtorinhattujen hinta 560 € sisältäen mittauksen, lyyran ja säilytyslaatikon.
Sijainti Helsingissä, mutta hattu voidaan tarvittaessa tilata myös etätilauksena.
www.tohtorinhattu.net
kirsti.valtonen@taloverkot.fi

E.R. Wahlman Oy
Tohtorinhattujen hinta 745 € tehdasvalmisteisella laatikolla, 798 € käsintehdyllä laatikolla, sisältäen mittauksen formaattorilla, lyyran ja säilytyslaatikon.
Miekkojen hinta 395 € + 15 € nimikirjaimet.
www.wahlman.fi

Hattuateljee Memmu Lankila
Tohtorinhattujen hinta 585 € sisältäen mittauksen, lyyran ja säilytyslaatikon.
www.tohtorinhattu.eu
memmu.lankila@tohtorinhattu.eu

Hattuliike Kristiina, Kristiina Kivelä
Tohtorinhattujen hinta 550 €, sisältäen mittauksen, lyyran ja säilytyslaatikon.
Tilaukset tammikuun 2015 loppuun mennessä.
Sijainti Turussa.
http://hattukristiina.suntuubi.com
kristiinakivela.hat@gmail.com

Melanders Hattfabrik
Tohtorinhattujen hinta 629 €, sisältäen lyyran, säilytyslaatikon, mittauksen tohtorin luona formaattorilla ja kotiintoimituksen.
www.melandershattfabrik.fi
info@melandershattfabrik.fi

Tohtorinhatut Harvest EB
Tohtorinhattujen hinta 555 €, sisältäen mittauksen, lyyran, säilytyskotelon ja toimituksen.
Tilaukset 31.3.2015 mennessä, kiireelliset tilaukset 15.4.2015 asti.
Mittaukset Helsingin keskustassa ja muissa kaupungeissa, tiedot nettisivuilla.
Myös tohtorinhatun vuokrausmahdollisuus sekä miekkoja.
www.doctoralhats.harvesteb.com
info@harvesteb.com

fb_icon_325x325