Suomeksi

Tähän muutama koonti suomenkieliselle yleisölle.

Politiikasta.fi-sivuston artikkelit.

Brysselin kone -radiohaastattelu populismista, Euroopasta ja demokratiasta, Yle Radio1, 9.1.2019.
Miten populismi näkyy eri puolueissa eri jäsenmaissa ja niiden EU- politiikoissa? Minkä tyyppistä populismia EU käyttää kun se arvioi populistisia sitä haastavia tahoja? Miksi esimerkiksi europarlamenttiin ehkä tarvitaan lisää populismia ja milloin populismista on hyötyä ja milloin haittaa? Haastateltavana on valtio-opin yliopistonlehtori Emilia Palonen Helsingin yliopistosta ja toimittajana Maija Elonheimo (kuva: Maija Elonheimo).

Studia generalia –luento professori Jyrki Kalliokosken kanssa Metaforista ja politiikan kielestä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 23.10.2018.

Jätkät & jytkyt: Perussuomalaiset ja populismin retoriikka, toimitettu Tuija Saresman kanssa (Vastapaino 2017)

Populistisen retoriikan ja liikehdinnän ymmärtäminen on nykymaailmassa tärkeä kansalaistaito. “Jätkät ja jytkyt” kuvaa, kuinka populismi toimii vastakkainasettelujen ja yksinkertaistusten varassa. Populismille on tyypillistä kaksoispuhe, jossa vaaditaan asiaa ja samalla vastustetaan sitä: ”Mikä demokratia se sellainen on, jota ei saa arvostella tai jopa vastustaa.” (Timo Soini 2002).  Populismi imee voimaansa vahvoista tuntemuksista ja synnyttää niitä. “Jätkät & jytkyt” hahmottaa suomalaisen populismin lähihistoriaa aikana, jolloin perussuomalaisten kannatus lähti nousukiitoon ja puolue siirtyi marginaalista politiikan valtavirtaan.