Matti Vanhanen ja Kekkosen haamu

Vanhanen moittii viestimiä huono-osaisuuden korostamisesta – HS.fi

Oikeastaan täytyy ihailla Vanhasen Mazaa. Hänhän onnistui pelaamaan itsensä pääministeriksi vallanhimoisen urpon kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, näyttämään vastentahtoiselta pelastajalta, tuudittamalla vastustajansa (ja kannattajansa) Ruusuiseen unee, että kyllä se meidän Matti on ihan mukava tuollainen tavallinen mies.

Nyt vasta alkaa näkymään tämä suuri peli: Vanhanen haluaa valtaa, eikä mitä tahansa valtaa, vaan nimenomaan Kekkosmaista valtaa. Vain myllykirjeet puuttuvat, enkä epäile hetkeäkään, etteivätkö nekin sieltä pika puoliin tule.  Verenpaine nousee.

Tai ehkä minä teen tämän itse väärin. Ehkä me kaikki teemme.  Ehkä meidän pitäisi vain ottaa yksi pieni uskonhyppy, tuntea kerran se kivulias napsahdus kun omatunto jouksee kirkuen karkuun, luovuttaa aivomme lähimmälle aivojenluovutustiskille ja elää onnellisena isä Vanhasen onnelassa.

Tai kuten Bill Hicks asian ilmaisee:

Go back to bed, America. Your government has figured out how it all transpired. Go back to bed, America. Your government is in control again. Here. Here’s American Gladiators. Watch this, shut up. Go back to bed, America. Here is American Gladiators. Here is 56 channels of it! Watch these pituitary retards bang their fucking skulls together and congratulate you on living in the land of freedom. Here you go, America! You are free to do what we tell you! You are free to do what we tell you! You are free to do what we tell you!