Tulevaisuus, tai kuinka lakkasin huolehtimasta ja opin rakastamaan pilveä

Aina ajoittain iskee sellainen harhainen olo, että ehkä tulevaisuus onkin jo täällä. yleensä se liittyy internettiin ja sen käyttämiseen joko kännykällä, läppärillä, ratikassa tai muuten vaan tavoilla jotka vielä pari vuotta sitten olivat melkoista unelmointia.

vielä hetki sitten elämästä merkittävä osa kului siitä huolehtimiseen, onko mukana varmasti kaikki tarpeelliset tiedot, paperit tulostettuna, olennaiset mailit kopioituna kovalevylle sekä läppärillä että pöytäkoneella… Nykyään pystyvän puhelimen ja laajemmalle levinneen wlan-kulttuurin keskellä ainakin tällaisen kroonisen mokailijan ja myöhästelijän elämä on helpottunut merkittävästi. Kaikki on mailissa, johon pääsee käsiksi kaikkialta – ja joka paikasta pääsee mainariin, finlexiin, mihin tahansa tarkistamaan mitä tahabna tarpeellista. Enää haluan sen Minority Report-käyttöliittymän. Lisäksi jokaisen, joka joutuu tekemään yhteistyötä muiden kanssa (huorgh) pitäisi tutustua google docsiin. Jne jne.

(no, sanoihan toki Emä-isä William Gibson jo tulevaisuuden olevan jo täällä, anoastaan epätasaisesti jakautuneena.)

Tämä merkintä on kirjoitettu kännykällä bussissa matkalla kohti Haminaa. Taitavat muuten haminalaisetkin arvostaa tätä pilvien valtakautta.