In English

 

EuroEnviro on vuosittain eri puolilla Eurooppaa järjestettävä ympäristöaiheinen opiskelijasymposio. Sen perinteet ulottuvat vuoteen 1995, jolloin se järjestettiin ensimmäisen kerran saksalaisten ympäristöalan opiskelijoiden aloitteesta. Vuonna 2014 EuroEnviro-symposio rantautuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja sen järjestäjänä toimii aktiivinen joukko Helsingissä opiskelevia ja vastavalmistuneita.

Symposion tavoitteena on luoda ympäristökysymyksistä kiinnostuneille, eri kansallisuuksia ja tieteenaloja edustaville yliopisto-opiskelijoille mahdollisuus verkostoitumiseen, yhdessä oppimiseen ja ajatusten vaihtoon. Yliopistojen ja muiden asiantuntijatahojen kanssa yhteistyössä järjestettävä viikon mittainen symposio-ohjelma tarjoaa n. 40 ulkomaiselle osallistujalle yhdessä suomalaisten opiskelijoiden kanssa akateemisia luentoja, toiminnallisia työpajoja ja ekskursioita sekä laajan vapaa-ajan ohjelman.

Vuoden 2014 EuroEnviro järjestetään toukokuun lopussa (17.-25.5.) ja sen teema tulee liittymään yhteiskunnalliseen muutokseen. Tavoitteenamme on antaa symposion osallistujille ideoita siihen, kuinka muutosta kohti kestävämpää yhteiskuntaa voi edistää uudenlaisten toimintamallien, ruohonjuuritason vaikuttamisen, tieteen ja taiteen keinoin.

Tapahtuman suojelijat

Keijo Hämäläinen
vararehtori, Helsingin yliopisto

Lea Kauppi
pääjohtaja, Suomen ympäristökeskus (SYKE)

Pekka Sauri
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja