Tenttivierailuun saapuvalle opiskelijalle

Ohjeet tenttivierailuun muualta tuleville opiskelijoille

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat oman korkeakoulusi opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa.

Ota huomioon nämä asiat, kun tulet tenttivierailulle Helsingin yliopiston EXAM-tilaan (EXAMINARIUM):

Tenttiin ilmoittaudutaan ja tenttiaika varataan aina oman korkeakoulun tunnuksilla oman korkeakoulun EXAMissa. Tarkista oman korkeakoulusi tenttijärjestelmän katkot: tenttivierailu ei ole mahdollista oman yliopistosi EXAM-palvelun katkojen aikana, vaikka varauskalenterissa varaus onnistuisi.

HY:n tenttivierailutila sijaitsee Oppimiskeskus Aleksandrian (Fabianinkatu 28) 4. kerroksessa https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopiston-kirjasto/toimipaikat/oppimiskeskus-aleksandria.

Tenttikoneilta on estetty verkkoliikenne muualle kuin EXAMiin ja käytettävissä tentin aikana on vain nämä ohjelmat: Windows laskin, Notepad, Adobe Acrobat Reader, Wordpad, Paint. Jos tenttiin vastaamisessa tarvitset muita ohjelmia, et voi suorittaa tenttiä HY:n tenttitilassa.

Tenttitilan ovet ovat auki ja tilassa on lukolliset lokerot. Tenttikoneelle saa ottaa ainoastaan lokeron avaimen ja opiskelijakortin sekä läpinäkyvän, etiketittömän vesipullon. Tenttikoneelle kirjautumiseen et tarvitse tunnuksia ja EXAMiin kirjaudut kotikorkeakoulun tunnuksilla.

Tenttitilassa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta. Kun varaat tenttiajan Helsingin yliopiston tenttitilasta, hyväksyt HY:n sähköisen tenttimisen käyttösäännöt sekä valvontakäytänteet.

Ongelmatilanteessa seuraa tilan seinällä olevia ohjeita. Reaaliaikaista tukea ei ole tenttitiloissa saatavilla. Mikäli ongelma ei ohjeiden mukaisesti ratkea, ota yhteyttä:

  • Tenttiin liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä oman korkeakoulusi Exam-tukeen / tentaattoriin
  • Tenttikoneeseen tai HY:n Examinariumiin kirjautumiseen liittyvissä ongelmissa opetusteknologia (at) helsinki.fi-osoitteeseen.

Tenttikoneet ovat tällä hetkellä hyvin varattuja. Kalenteri on auki 30 päivää eteenpäin ja uuden kalenterivuorokauden ajat avautuvat klo 02.00 varattaviksi. Muistathan perua tenttiaikasi, jos et pääsekään tenttiin!

Lisätietoa: https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/tenttiminen-examinarium-tenttiakvaariossa