Tenttivierailuun saapuvalle opiskelijalle

Ohjeet tenttivierailuun muualta tuleville opiskelijoille

Tenttivierailu tarkoittaa sitä, että suoritat oman korkeakoulusi opintojakson tentin jonkun toisen korkeakoulun EXAM-tenttitilassa.

Tenttivierailukoneet ovat tällä hetkellä hyvin varattuja, sillä koneista vain joka toinen on käytössä. Kalenteri on auki 30 päivää eteenpäin ja uuden kalenterivuorokauden ajat avautuvat klo 02.00 varattaviksi. Muistathan perua tenttiaikasi, jos et pääsekään tenttiin!

Ota huomioon nämä asiat, kun tulet tenttivierailulle Helsingin yliopiston EXAM-tilaan (EXAMINARIUM):

Tenttiin ilmoittaudutaan ja tenttiaika varataan aina oman korkeakoulun tunnuksilla oman korkeakoulun EXAMissa. Tarkista oman korkeakoulusi tenttijärjestelmän katkot: tenttivierailu ei ole mahdollista oman yliopistosi EXAM-palvelun katkojen aikana, vaikka varauskalenterissa varaus onnistuisi.

HY:n tenttivierailutila sijaitsee Oppimiskeskus Aleksandrian (Fabianinkatu 28) 4. kerroksessa https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopiston-kirjasto/toimipaikat/oppimiskeskus-aleksandria. Aleksandrian sisäänkäynti tällä hetkellä Kaisa-kirjaston kautta (Fabianinkatu 30).

Tenttikoneilta on estetty verkkoliikenne muualle kuin EXAMiin ja käytettävissä tentin aikana on vain nämä ohjelmat: Windows laskin, Notepad, Adobe Acrobat Reader, Wordpad, Paint. Jos tenttiin vastaamisessa tarvitset muita ohjelmia, et voi suorittaa tenttiä HY:n tenttitilassa.

Tenttitilan ovet ovat auki ja tilassa on lukolliset lokerot (ei vaadita kolikoita). Tenttikoneelle saa ottaa ainoastaan lokeron avaimen ja opiskelijakortin sekä läpinäkyvän, etiketittömän vesipullon. Tenttikoneelle kirjautumiseen et tarvitse tunnuksia ja EXAMiin kirjaudut kotikorkeakoulun tunnuksilla.

Tenttitilassa on reaaliaikainen ja tallentava kameravalvonta. Kun varaat tenttiajan Helsingin yliopiston tenttitilasta, hyväksyt HY:n sähköisen tenttimisen käyttösäännöt sekä valvontakäytänteet.

Ongelmatilanteessa seuraa tilan seinällä olevia ohjeita. Reaaliaikaista tukea ei ole tenttitiloissa saatavilla. Mikäli ongelma ei ohjeiden mukaisesti ratkea, ota yhteyttä:

  • Tenttiin liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä oman korkeakoulusi Exam-tukeen / tentaattoriin
  • Tenttikoneeseen tai HY:n Examinariumiin kirjautumiseen liittyvissä ongelmissa opetusteknologia (at) helsinki.fi-osoitteeseen.

Lisätietoa: https://guide.student.helsinki.fi/fi/artikkeli/tenttiminen-examinarium-tenttiakvaariossa

UKK

1. Olen tenttimässä korkeakoulun x tenttiä y. Voinko tulla tekemään sen teille?  

Kaikkien tenttivierailussa mukana olevien korkeakoulujen opiskelijat voivat tehdä tenttejä kaikkien korkeakoulujen tenttivierailutiloissa. Jos tenttiä varatessa näkyy kohta “Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta organisaatiosta” voit varata tenttiajan meille.

Mikäli tentissä on mahdollisesti jotain erityispiirteitä, jotka voisivat estää tenttivierailun, käänny oman korkeakoulusi tukipalvelujen puoleen tämän tarkistamiseksi. Tenttitilassamme saatavilla olevat ohjelmat on listattu ylempänä tällä sivulla.

2. Haluaisin tenttiä tentin tiettynä päivänä. Ovatko tenttitilanne tuolloin auki?  

Tilojen aukioloaika näkyy varauskalenterista. Sinne päivitämme kaikki mahdolliset katkot ja lyhennetyt aukioloajat. Aloita tenttiajanvaraus korkeakoulusi Examissa normaalisti. Kohdassa “Valitse tenttitila” valitse “Tenttiajanvaraus ulkopuolisesta organisaatiosta”, HY ja Aleksandria 4th floor 1-6 exam visit.

Harmaalla olevat ajat ovat varattuja, vihreät varattavissa ja valkoisina aikoina tenttitila on kiinni. Jos kaikki ajat ovat harmaalla, vapaita aikoja ei ole.

3. Tenttivierailukoneet on varattuna. Voitteko järjestää minulle tenttikoneen, koska…? 

Emme voi järjestää yksittäiselle tenttijälle lisäkoneita, vaikka tenttivierailukoneet ovat haluttuna tenttiaikana täynnä. Järjestelmässä ei ole mahdollista siirtää koneita tilojen välillä yksittäiselle päivälle tai muutaman tunnin ajaksi.

Poikkeustilanteen päätyttyä myös tenttivierailukoneiden määrä kaksinkertaistuu, kun voimme ottaa kaikki tentipaikat jälleen käyttöön.