Franseesiharjoitukset alkoivat

Promootioon valmistautuminen pitää sisällään monenlaisia toimia alkaen sopivan puvun ostamisesta tai vuokraamisesta. Osalla maisteripromovendeista promootioon liittyvät tapahtumat alkoivat täyttää kalenteria jo tällä viikolla, kun franseesin harjoitukset alkoivat maanantaina.

Franseesi on seitsenosainen kuviotanssi, jonka harjoituksiin osallistuneet maisteripromovendit seuralaisineen esittävät promootiotanssiaisissa juhlavieraiden iloksi. Tohtoripromovendit puolestaan esittävät tohtoripoloneesin ja kutsuvieraat kutsuvieraspoloneesin.

Maanantaina harjoiteltiin franseesin ensimmäistä ja toista osaa, joihin kuuluu muun muassa tervehdyksiä, kumarruksia ja niiauksia. Opeteltavaa on paljon – edessä on muun muassa hurjan laukkaosuuden ja lystikkään hanhenmarssin opettelu.

Promootiotanssiaisissa tanssitaan franseesin ja poloneesin lisäksi yleisiä vanhoja tansseja, jotka saattavat olla monille tuttuja esimerkiksi lukion vanhojen tansseista tai opiskelijajärjestöjen vuosijuhlista. Niitäkin kuitenkin pääsee harjoittelemaan tanssiopettajien ohjeistuksella. Promootiotanssiaissa voi siis keskittyä itse asiaan: tanssimiseen ja iloiseen tunnelmaan!

Yleiset tanssiharjoitukset järjestetään 7.5. klo 17-18 Kumpulan liikuntakeskuksen palloiluhallissa (Väinö Auerin katu 11) sekä 15.5 klo 19-21 Porthanian liikuntasalissa (Yliopistonkatu 3). Yleisiin tanssiharjoituksiin voi osallistua ilman omaa paria ja molemmissa harjoituksissa on tarkoitus käydä läpi samoja tansseja.

Tanssiaisten kenraaliharjoitus järjestetään Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) 19.5. Kutsuvieraspoloneesi harjoitellaan klo 17, tohtoripoloneesi klo 18 ja maisterifranseesi klo 19. Tohtoreilla on poloneesin jälkeen mahdollisuus harjoitella muita juhlatansseja noin klo 18.30.