Promovendeille innokas kannustaja

DSC_0568

Helsinkiläinen 22-vuotias Svenska handelshögskolanin opiskelija Tii Pylvänäinen vietti tänään hieman erilaista toukokuista tiistaipäivää. Filosofisen tiedekunnan promootion promovendit valitsivat hänet tänään aamulla kokouksessaan yleiseksi seppeleensitojattareksi. Sen jälkeen juhlava kulkue saapui yliopistolle seuraamaan, kun promootion gratista pyysi suostumusta hänen äidiltään, kasvatuspsykologian professori Kirsti Longalta.

Jotta promootioväki saisi jo ennen promootiota käsityksen yleisestä seppeleensitojattaresta, hänet esiteltiin tänään valinnan ja kosinnan jälkeen Vanhan ylioppilastalon edustalla. Koska kaikki eivät varmasti päässeet tähän tilaisuuteen paikalle, suostui Tii myös promootiomme blogin haastateltavaksi.

Tii, kun sinua pyydettiin promootion yleiseksi seppeleensitojattareksi, tiesitkö mistä promootiossa on kyse?

”Olin joskus kuullut promootiosta, mutta tietoni siitä olivat todella vähäiset. Markkinoinnin opiskelijana luulin promootion ensikuulemalta tarkoittavan mainostamista. Pikku hiljaa edellisen promootion muistokirjaa lukemalla alkoi selvitä, mistä on kyse.”

Mikä promootiossa odotat eniten?

”Odotan niin monia asioita! Tietysti iloa, riemua ja uusien ihmisten tapaamista. Odotan hirmuisesti, että saan olla auttamassa ja kannustamassa promovoitavia heidän tärkeällä hetkellään ja elää mukana heidän tunteissaan. Olen aina pitänyt muiden kannustamista ja tukemista suuressa arvossa. Erityisen jännittävää on päästä tapaamaan entisiä yleisiä seppeleensitojattaria.”

“Olen aina pitänyt muiden kannustamista ja tukemista suuressa arvossa.”

Miten olet valmistautunut promootion koitoksiin?

”Henkiseen valmistautumiseen on kuulunut asioiden käymistä läpi perheen kesken sekä tietysti edellisen promootion muistokirjan lukemista. Fyysiseen valmistautumiseen on kuulunut esimerkiksi mekon ostoa ja fraanseesiharjoituksissa käymistä.”

Sinut valittiin virallisesti tehtävääsi tänään Floran eli kukan päivänä. Mikä on mielikukkasi?

”Suosikkivärini on sininen, joten pidän lemmikeistä. Lisäksi pidän pioneista.”

Aktiivinen ja iloinen Tii harrastaa muun muassa kilpa-chearleadingia, jonka ydin on kannustaminen ja yhdessä tekeminen. Mitä terveisiä ja kannustavia sanoja haluaisit Tii sanoa maisteripromovendien seuralaisille, jotka hermoilevat laakeriseppeleen sitomista?

”Yhteistyöllä selviämme tästä hymyssä suin! Promootio on iloinen tapahtuma, josta ei kannata stressata. ”

Kuva ja teksti: Hanna Hannus