Avoin data ja metsäbiologiset tutkimuskysymykset

Metsäbiologian kerho järjestää vuosikokouksensa yhteydessä kaikille avoimen seminaarin keskiviikkona 29. tammikuuta 2020 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki), salissa 312.

Avoin metsäbiologinen data Suomessa

Nykyajan metsäbiologiset tutkimuskysymykset ja -ongelmat vaativat laajoja aineistoja ja uusia lähestymistapoja niiden käsittelyyn. Samalla dataan, sen omistajuuteen, hankintaan ja jakamiseen liittyvä kulttuuri on murroksessa. Tervetuloa seminaariin kuulemaan ja keskustelemaan avoimesta datasta – uraauurtavista tutkimustuloksista, käyttäjäkokemuksista ja käytön rajoitteista, sekä tulevaisuudennäkymistä.

Esitelmiä seuraavat kahvi- ja voileipätarjoilu, sekä vuosikokous noin klo 19.00 alkaen.

Esitykset ja aikataulu

16.00 – 16.25 Aino Juslén, Luonnontieteellinen keskusmuseo: Avoimuudesta lisäarvoa – Luomus avoimen lajitiedon suunnannäyttäjänä

16.25 – 16.50 Kaisu Harju, Suomen ympäristökeskus: Miten avointa ympäristötietoa käytetään? Tuloksia SYKEn avoin tieto -palvelun käyttäjäkyselystä.

16.50 – 17.15 Niko Leikola ja Ninni Mikkonen, Suomen ympäristökeskus: Avoin data suojeluarvoanalyyseissä

17.15 – 17.40 Pekka Niittynen, Helsingin yliopisto: Arktisen alueen ympäristömuutos ja avoimet aineistot

17.40 – 18.05 Tapio Linkosalo, Innofactor Oy: Suomen tiedeseuran ja Luomuksen fenologiahavainnot – 170 vuotta luonnon seurantaa

18.05 – 18.30 Niko Kulha, Helsingin yliopisto: Joukkoistaminen puutiaistutkimuksen työkaluna

18.30 – Kahvitarjoilu ja Metsäbiologian kerhon vuosikokous

Tarjoilujen varaamiseksi ilmoittautumisia pyydetään 24.1.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: niko.kulha@helsinki.fi

Ilmoitathan myös mahdollisen erityisruokavalion.

Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!