Kysymyskimara

Kuten Riina H. edellisessä tekstissä mainitsi, me fuksit olemme kunnialla ohittaneet puolen vuoden rajapyykin. Ainakin yksi asia on puolessa vuodessa tullut selväksi: mikäli seuraavat puolivuotiset menevät ohi samaa kyytiä kuin tuo syksy, valmistuminen on lähempänä kuin uskaltaa ajatellakaan. Mutta niinhän sitä sanotaan, että aika menee nopeasti kun on kivaa. (Sitä vaan ihmettelen, että miksi aika tuntui juoksevan myös tilastotieteen tenttiin valmistautuessa?!? )

 

Ajan suhteellisuuden lisäksi tässä puolen vuoden aikana on selvinnyt myös moni muu asia:

  • Kuten se, että parasta ja tuoreinta leipää saa Ladonlukosta.
  • Kylmin luentosali on B2.
  • Tentit alkavat tasalta, mutta luennot 15 yli (tai silloin kun luennoitsija saapuu)
  • Kursseja voi ja kannattaa suorittaa myös toisella kotimaisella (siis myös meidän kouluruotsilla porskuttavien).
  • Monitoimisiiven (fiini nimi muutamalle kieliluokalle ja tietokonesalille) tietokoneet ovat varmimmin varattuja kello 11-14.

 

Mutta mitäs muuta Viikistä voisi kertoa? Millaista on täällä Viikissä ja keitä täällä oikein on? Jotta en antaisi Viikistä liian yksipuolista kuvaa, ajattelin kysäistä muutamalta pahaa-aavistamattomalta kanssaopiskelijalta pari pikakysymystä Viikistä.

Joten tässä olkaapa hyvät: kysymyskimara ja B-talon käytäviltä bongatut (kauniit ja) rohkeat vastaajat:

 

jussi anu katriina

Nimi ja ikä:
Anu 20, Jussi 20, ja  Katriina 20

Mitä opiskelette ja monettako vuotta?
Farmasiaa ensimmäistä vuotta

Kuinka päädyitte Viikkiin?
Jussi: Tulin Viikkiin suoraan intin jälkeen, bioteknologia oli toinen vaihtoehto, mutta farmasia vei voiton.
Anu: Lukiosta tulin suoraan, farmasia vaikutti kiinnostavalta. Hain varmuuden vuoksi myös ammattikorkeakouluopintoihin, mutta tänne halusi mieluiten.
Katriina: Tiesin, että haluan lukea farmasiaa, joten vaihtoehdot olivat Kuopio tai Helsinki. Sijainti ratkaisi, joten tulin tänne!

Mikä on ollut yllättävintä opiskelussa/Viikissä?
Katriina: Ennen yliopisto-opintoja opiskelin vuoden ammattikorkeakoulussa ja yllättävää oli, että täällä opinnot ovat selkeästi haastavampia, alusta asti on täytynyt tehdä töitä. Bileet illalla ja tentti aamulla ei tuo toivottua tulosta, testattu on!
Anu: Se tosiaan yllätti, miten nopeasti tuli paljon töitä. Heti tuli vaativia kursseja, kuten laskarit.

Mikä on ollut opintojenne kiinnostavin kurssi, miksi?
Jussi: Ei tule mitään yksittäistä mieleen, monia mielenkiintoisia.
Katriina: Meillä on ollut vasta aika paljon alustavia opintoja, joten niistä on vaikea nostaa yhtä esiin. Ehkä tautioppi ja ravitsemus oli mielenkiintoisimpia aiheita. Koko ajan tulee enemmän ja enemmän mielenkiintoista, kuten lääkkeiden vaikutuksista kertovat kurssit.

Mikä on parasta Viikissä?
Jussi: Bileet tietysti!
Anu: Joo, bileet! Farmasian opiskelijabileet ovat suosittuja, jopa kuuluisia. Niissä kuokkivat esimerkiksi lääkisläiset. Muutenkin on ollut todella mukava paikka, siistit tilat ja hyvä sijainti.
Katriina: Parasta on kyllä opiskelijabileet! Lisäksi täällä saa helposti uusia kavereita ja ilmapiiri on todella avoin. Vaikka tulisi kaukaa, niin kotiutuu helposti, kun uusia kavereita tulee niin helposti!

——————————————————————————————————————–

katja1

Nimi ja ikä:

Katja 21

Mitä opiskelet ja monettako vuotta?
Opiskelen kolmatta vuotta kotieläintiedettä.

Kuinka päädyit Viikkiin?
Halusin eläimiin liittyvän yliopistokoulutuksen ja ihan googlettelemalla päädyin tänne. Ennen tänne tuloa en kauheasti tiennyt mitä opinnot pitävät sisällään.

Mikä on ollut yllättävintä opiskelussa/Viikissä?
Se oli yllättävää, että alkuun on aika paljon yleisiä opintoja, kuten tilastotiedettä. Muuten on ollut sellaista kuin olen odottanutkin.

Mikä on ollut opintojesi kiinnostavin kurssi, miksi?
Oman alan kurssit ovat olleet todella kiinnostavia, ravitsemukseen liittyvät kurssit esimerkiksi.

Mikä on parasta Viikissä?
Viikissä parasta on vapaus! Itse saa päättää mitä tekee; mitä tahtia opiskelee ja mitä kursseja milloinkin ottaa.

——————————————————————————————————————–

johannes1

Nimi ja ikä:
Johannes 22

Mitä opiskelet ja monettako vuotta?
Opiskelen toista vuotta maatalousekonomiaa

Kuinka päädyit Viikkiin?

Maatalousekonomian lisäksi vaihtoehtoja oli kyllä muitakin, esimerkiksi musiikkiopinnot tai matematiikka. Tämä oli kuitenkin vaihtoehdoista kaikkein kiinnostavin. Oma maatilatausta saattoi vaikuttaa asiaan.

Mikä on ollut yllättävintä opiskelussa/Viikissä?
Maatalousekonomian opintoihin on sisältynyt yllättävän paljon matematiikka. Ei ole tuottanut ongelmia, mutta oli yllätys. Kuvittelin myös, että kilpailu yliopistossa olisi ollut kovempaa.

Mikä on ollut opintojesi kiinnostavin kurssi, miksi?
Se on varmaan vasta tulossa. Todennäköisesti jokin maisterivaiheen kurssi esimerkiksi ekonometria tai vastaava.

Mikä on parasta Viikissä?
Mukavaa on ollut! Tietynlainen vapaus varmaan parasta.

——————————————————————————————————————–

katariinaliisamari

Nimi ja ikä:
Katariina 21 ja Liisamari 20

Mitä opiskelette ja monettako vuotta?
Metsien ekologiaa ja käyttöä, ensimmäistä vuotta.

Kuinka päädyitte Viikkiin?
Katariina: Jotain biologiaan liittyvää oli lukion jälkeen mielessä ja Viikistä löytyivät metsien ekologian ja käytön opinnot.
Liisamari: Vaihtoehtona olivat eläinlääketieteellinen ja metsien ekologia ja käyttö. Molemmat vaihtoehdot olivat vahvoja, mutta eläinlääkikseen pääsy jäi pisteen päähän ja tänne pääsin. Nyt on vaikea valinta haenko enää uudestaan eläinlääketieteelliseen, koska täällä opiskelu tuntuu niin omalta ja kiinnostavalta. Tärkeintä on, että vaikka hakisinkin eläinlääkikseen jäisin silti Viikkiin!

Mikä on ollut yllättävintä opiskelussa/Viikissä?
Katariina: Yllätys oli, että lukiossa pärjäsi vaan viilettämällä kurssit läpi, täällä joutuu tekemään töitä. Myös yliopiston laajuus oli yllätys: hurjasti opiskelijoita, useita kampusalueita ja aloja, joista ei ole kuullutkaan.
Liisamari: Opiskelu Viikissä on yllättänyt positiivisesti! Esimerkiksi yöelämä on ollut positiivinen yllätys; kaikki ei tapahdukaan keskustassa, vaan Viikissä on hyviä bileitä!

Mikä on ollut opintojenne kiinnostavin kurssi, miksi?
Katariina: Ei tule ehkä mieleen mitään yksittäistä, joskin johdatus metsäekonomiaan oli kiinnostava kurssi. Kun tuli opiskelemaan ekologiaa, ei olettanut, että opinnot sisältäisivät myös metsäekonomian kursseja, mutta tuolla kurssilla oli kyllä mielenkiintoista pohdittavaa. Myös ranskan kielen opinnot ovat olleet kiinnostavia.
Liisamari: Tässä jaksossa menevä bioenergiaketjut on ollut tosi mielenkiintoinen! Tuli tunne, että tästä voisi oikeasti saada ammatin!

Mikä on parasta Viikissä?
Katariina: Rento ja positiivinen ilmapiiri on parasta ja se, että on tavannut hurjasti uusia ihmisiä! On myös ihanaa, kun opiskelu on vapaampaa. Opintojen tahdissa saa kuunnella itseään. Niin ja bileet tietenkin!
Liisamari: Bileet tietenkin! Miljöö Viikissä on myös aivan ihana. Helsingin keskusta on ihan lähellä ja bileitä ja tekemistä riittää, mutta silti täällä on rauhallista ja turvallista: Viikissä saakin molemmista maailmoista parhaat puolet! Viikki on kuin pieni ihana kupla, pienoiskaupunki!

——————————————————————————————————————–

 

Iso kiitos kaikille kahvittelu-, tenttiinluku- tai kuulumistenvaihtoaikaansa uhranneille vastaajille! Olitte taas yksi hyvä esimerkki siitä kuuluisasta Viikin rennosta ilmapiiristä!

Hauskaa viikkoa kaikille!

t. Riina K