Äänestä tutkijapiirin kahden seuraavan viikon tapahtumien ajat

Voittajaksi selviytyivät puhdaslaboratorio torstaina 4.10. klo 14 ja laskennallinen tiede tiistaina 9.10 klo 12. Kiitos kaikille nopeasta vastaamisesta. Tarkemmat paikkakoordinaatit seuraavat myöhemmin.

Hei,

Tutkijapiiri menee ensi viikolla vierailulle HIPin puhdaslaboratorioon, jossa saadaan päälle hassut puhdaspuvut. Lisäksi luvassa varmasti kertomus siitä, miksi tällaista huonetta talossamme tarvitaan. Puhdaslaboratorioon on rajattu pääsy kerrallaan, sillä puhdaspukuja on rajallinen määrä, joten on tärkeää äänestää, jotta tiedämme etukäteen edes summittaisesti kuinka moni on tulossa.

Puhdaslaboratorio, ensi viikolla: http://doodle.com/wxxbmxd6qf2w4gqy

Sitä seuraavalla viikolla (41) laskennalisen fysiikan professori Kai Nordlund ja tutkijapiiriläinen Riikka Ruuth kertovat elämästään tietokoneella tehtävän fysiikan ihmeellisessä maailmassa. Kai on koodaillut Fortranilla ainakin yhdeksänkymmentäluvun puolelta kiihdyttimellämme käytettävää atomimallinnusohjelma Parcasia, joka on tätä nykyä yksi suurimpiin simulaatioihin yltävistä atomimallinnusohjelmlista, ennätyksenä 100000 ydintä käyttänyt simulaatio. Riikka on ollut kiihdyttimellä töissä jo pidemmän aikaa ja puljannut myöskin samaisten simulaatioiden parissa.

Laskennallinen fysiikka, sitä seuraavalla viikolla: http://doodle.com/8hrkibfxwztrd3cc

Molemmissa äänestyksissä on aikaa perjantaihin 28.9. (TÄNÄÄN) klo 16 asti.

This entry was posted in Tapahtumat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply