Träff med forskaren och tankar inför panelen

Hej bloggen det här är Segregeringen som skriver!

Vi har nu träffat vår forskare Ina Juva vilket var väldigt nyttigt inför panelen. Vi fick svar på våra frågor om artikeln och hon fick oss dessutom att tänka i nya banor. Vi hade först till fokuserat på en del irrelevanta saker men nu har vi en bättre inblick i artikeln. Vår forskare råkade tyvärr vara förkyld dagen som intervjun var och därför upplevde vi svaren vara aningen förhastade. Nu är det dessutom osäkert om vår forskare har förhinder dagen som panelen är och därför känner vi oss lite osäkra inför den.

Dessutom är vi osäkra på hur paneldiskussionen kommer att påverkas av Inas potentiella frånvaro eftersom den ersättande forskaren vore obekant för oss.

Vi ser hjärtligt fram emot alla de kommande intressanta paneldiskussionerna.

Det mest oväntade:

Vi hade fokuserat på en del irrelevanta saker som vi trodde var relevanta.

Det mest intressanta:

Att få träffa forskaren själv och få höra om forskningen från henne som verkligen varit med.

En sak vi funderar på:

Ängsligheten gällande osäkerheten kring paneldiskussionen.

En sak vi har lärt oss till nästa gång:

Se till att kommunikationen mellan gruppmedlemmarna och forskaren fungerar bättre.

// Segregeringen

15 svar på ”Träff med forskaren och tankar inför panelen”

1. Oj nej vad jobbig situation. Säkert skulle det vara besvärligt för en annan forskare att vikariera er forskare vid paneldiskussionen. Hoppas det löser sig och ni inte behöver känna er ängsliga!

2. Vad tråkigt om er forskare inte kan vara med under diskussionen, men ni kanske kan se det som något positivt också ifall ni får den ersättande forskaren. Oavsett så är det inget ni borde oroa er för då ni inte kan göra något åt saken.

3. Synd att höra om situationen med er forskare! Men bara ni är inlästa på ämnet borde det inte vara nåt problem att hålla debatten med en ”främmande”, fast det kanske inte är det optimala! Lycka till!

4. Låter som en utmaning för er, om det nu blir så att er forskare inte kan vara med på panelen men jag tror ni komma lösa det bra ändå! Lycka till!

5. Vad tråkigt att ni är i en position där ni inte vet hur det kommer bli med forskaren, det ger ju bara mera press och stress för panelen utöver den osäkerhet och nervositet som redan färdigt finns. Det kommer helt säkert att lösa sig och ifall ni får en annan forskare som inte är så insatt i just er forskning kan det ju tilloch med vara till er fördel, då ni kanske inte kan få oväntade svåra följdfrågor/svar av hen ;D Hoppas det löser sig!

6. Ni behöver inte vara osäkra eller vara rädda för diskussionen med forskaren. Jag tycker att viktigast är att läsa och förstå artikeln bra. Då kan ni ha en lätt diskussion inte bara med forskare, utan med vem som helst. Lycka till !!!

7. Jobbigt att höra att de inte gått som det ska med er forskare men går säkert bra ändå, lycka till på på paneldiskussionen!

8. Nu efter er paneldiskussion känns det ju bra att eran forskare verkligen kunde komma på plats. Tycker att ni klarade av paneldiskussionen bra, fastän det var lite svårt med språket, men oavsett det så var diskussionen riktigt tankeväckande. Hoppas ni alla får ett riktigt skönt jullov, ni är värda det! ☺️