Kansallinen geotieteiden kilpailu

Seuraava kansallinen geotieteiden kilpailu järjestetään tiistaina 26.4.2022.

Sähköinen koe aukeaa aamulla klo 8:00 ja sulkeutuu illalla klo 23:00. Opiskelijalla on kaksi (2) tuntia aikaa suorittaa koe sen aloittamisesta. Koetta ei voi keskeyttää ja jatkaa myöhemmin uudelleen. Kokeen tekemiseen tarvitaan laite, jossa on internet-yhteys. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä koe myös vapaa-ajallaan, mikäli koululla ei ole mahdollisuutta järjestää tiloja tai erillistä koetilaisuutta.

Kokeen tehtävät ovat monivalintakysymyksiä geotieteiden aihepiireistä. Valintakokeen yhden osion kysymykset ovat suomeksi/ruotsiksi. Toisen osion tehtävät ovat englanniksi ja osa tehtävien termeistä on käännetty. Tehtävät eivät perustu etukäteen jaettavaan aineistoon. Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää internettiä kokeen aikana vapaasti. Hyödyllisiä sivustoja löytyy täältä. Valintakoe on optimoitu toimimaan tietokoneen verkkoselaimella, mutta toimii myös mobiililaitteilla.

Koulun opettaja tai rehtori ilmoittaa lukionsa mukaan kilpailuun. Tarkemmat ohjeet valintakokeesta välitetään sähköpostitse mukaan ilmoittautuneille opettajille, jotka välittävät tarvittavat tiedot opiskelijoilleen.

Kilpailuun voi osallistua kaikki lukiolaiset iästä ja vuosikurssista riippumatta. Kilpailu toimii myös esikarsintana olympialaisten valmennusleirille valittaville lukiolaisille. Valmennusleirille osallistuvien tulee täyttää olympialaisten ehdot. Itse joukkueeseen voi tulla valituksi vain kerran.

Toivottavasti mahdollisimman moni lukiolainen innostuisi osallistumaan kilpailuun ja oppimaan samalla uutta geotieteistä!