Geo degree programme February board meeting // Geo-koulutusohjelmien helmikuun johtoryhmäkokous

The second 2021 board meeting of the geoscience degree programmes was held on Friday, February 12 and packed with urgent operative issues as the planning of teaching for the next academic year is underway. We received some nice news from the upcoming Geology MOOC -project working group and planned to develop new forms of high-school collaboration. The first MSc thesis grades for the year were also approved so things are slowly picking up speed for 2021 regardless of the continuing corona-related restrictions.

Geotieteiden koulutusohjelmien vuoden toinen johtoryhmäkokous pidettiin perjantaina 12. helmikuuta. Lukuvuoden 2021-2022 opetuksen suunnittelu piti esityslistan kiireisenä mutta samalla ehdittiin kuitenkin myös kuulemaan hyviä uutisia työn alla olevan Geologian MOOC-projektin työryhmältä ja suunniteltiin uusia lukioyhteistyöhankkeita. Myös vuoden ensimmäiset maisterintutkielmien arvosanat hyväksyttiin, joten huolimatta jatkuvista koronarajoituksista on vuosi 2021 vähitellen pääsemässä täyteen vauhtiinsa.

February 12, 2021 Agenda:

OPERATIVE (Joint)
Situation reports
Current teaching arrangements
Planning of teaching 2021-2022
Changes or updates to the 2020-2023 curriculum for year 2021-2022
OPERATIVE (GeoKandi)
Student selections
MinEdu additional funding based on extra starting slots
HowULearn1 -questionnaire extra questions
OPERATIVE (GEO^2)
Approval of master’s theses grades
Changing of the study track selection process
Winter call stats and evaluation
Studyinfo.fi (Opintopolku) description text updates

STRATEGIC
“Johdanto geologiaan” MOOC-pilot for the geoscience BSc courses
Planning of the 2023-2026 degree structures

AOB
Sisu-orientatios for teachers
HowULearn3
GEO-EDU -blog and newsletter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *