2018 fuksit: tervetuloa opiskelemaan Kumpulaan!

Kuva 1: Etelämanner-sopimus velvoittaa Suomea tutkimaan Etelämannerta muun muassa geofysikaalisin menetelmin. Kuvaaja: Vincent van Zeijst [CC BY-SA 3.0], Wikimedia Commons

Hei fuksi, ja onnittelut opiskelupaikasta! Geofysiikan 6. vuoden opiskelijana ja ainejärjestö Geysir ry:n taloudenhoitajana koen asiakseni selvittää, miksi geofysiikka on parasta mahdollista opiskeltavaa ja sen opintokokonaisuus kannattaa sijoittaa kandivaiheessa osaksi omia opintoja.

Geofysiikka on tiede, joka tutkii luonnonilmiöitä fysiikan menetelmin Maan keskipisteestä aina lähiavaruuteen saakka. Yksi geofysiikan parhaista puolista on sen konkreettinen läheisyys meitä ympäröivään luontoon. Geofyysikkona saat silloin tällöin heittää rinkan selkääsi ja suunnata jalkasi kenttämittauksiin ja -töihin. Luonnollisesti todellisen luonnon tutkiminen fysiikan keinoin vaatii myös runsaasti fysikaalista ja matemaattista perusosaamista, kova kenttäkunto ei pelkästään riitä. Geofysiikka on tärkeä ala myös ympäristötieteiden joukossa, sillä ympäristöongelmien kokonaisvaltainen käsittely ei onnistu ilman geofysiikkaa.

Lue loppuun

Uudet koulutusohjelmat geofysiikan kannalta | New programmes launching at Uni Helsinki

Helsingin yliopiston Iso pyörä -tutkintouudistuksen tavoitteena on lisätä tutkintojen osaamisperustaisuutta ja parantaa tutkintojen työelämärelevanssia. Osana tätä tavoitetta yliopistossa siirrytään laaja-alaisiin kandiohjelmiin, joista voi tehdä sujuvia siirtymiä useisiin eri maisteriohjelmiin. Syksyn 2017 uudet opiskelijat aloittavat uusilla tutkintovaatimuksilla. Lue loppuun

Ilmainen opiskelijakorttikuvaus

Jos olet uusi opiskelija, et omista kameraa eikä tietokoneeltasi löydy ainuttakaan valokuvaa, johon olisit tyytyväinen, lue seuraava teksti. Viikon päästä on ensimmäinen kahdesta kuvauskerrasta.

Ylioppilaskamerat tarjoaa jälleen loppukesästä ja alkusyksystä uusille opiskelijoille mahdollisuuden ilmaiseen opiskelijakorttikuvaukseen.

Lue loppuun