Local Sunday Adventure

Hei taas te kauniit ihmisolennot!

Täällä blogin puolella on ollut hiljaiseloa yli kuukauden, mutta elämä Essexissä on ollut kaikkea muuta kuin hiljaista. Viikkojen tunnit ovat täyttyneet luennoista, 24/7 auki olevassa Albert Sloman -kirjastossa vietetyistä hetkistä, haavipallotreeneistä ja -peleistä sekä showkuoron harjoituksista. Viikonloppuisin olen tehnyt tutkimusmatkoja lähikaupunkeihin ja -kyliin, ja yrittänyt välillä vähän hengähtääkin.

Kokonainen päivä kalenterissani loisti pitkästä aikaa tyhjyyttään, joten otin tilaisuudesta vaarin ja lähdin seikkailulle. Sää suosi, kun talsin aurinkoisessa säässä Wivenhoe trail -nimistä luontopolkua yliopistolta Wivenhoe’hun. Polku kulkee Colne-joen kiemuroita seuraillen aina Wivenhoen juna-asemalle saakka. Keltaiset, oranssit ja punaiset lehdet ilahduttivat patikoidessa, samoin avarat maisemat.

Reippailun jälkeen kuljeskelin ihaillen ympäri idyllistä Wivenhoeta, joka ei ole asukasluvultaan paljon kotikylääni suurempi. Näin kauniin St. Mary’s Churchin, herttaisia pikkuliikkeitä ja kapeita brittikatuja. Maison Mollie -niminen kahvila kiinnitti huomioni ja poikkesin sinne muutamaksi tunniksi opiskelemaan iltapäiväteen ja skonssien lomassa. Asiakaspalvelu oli välitöntä ja kotoisaa: kahvilassa ollessani tunsin istuskelevani omassa olohuoneessani kiireetöntä iltapäivää viettäen.

St. Mary’s Church
Afternoon tea @Maison Mollie

Kun lähdin kotimatkalle, aurinko alkoi laskea ja ilma tuntui kirpeämmältä. Taivas loisti violetin- ja vaaleanpunaisensekaista hohdetta vehreitä peltoja vasten.

Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut sunnuntai. Näillä eväillä jaksaa taas kohdata tulevan viikon tapahtumakimaran! Luvassa on mm. ahkeraa opiskelua, amerikkalaisen kiitospäivän juhlimista kämppisten kanssa, Queen vs. ABBA -teemaiset kemut ja reissu Brightoniin.

Terveiset marraskuiseen Suomeen; toivon teille lunta mahdollisimman pian pimeän taltuttamiseksi. Polttakaa kynttilöitä, juokaa teetä ja pitäkää huolta toinen toisistanne!

Xx Aino

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *