Masters of Showchoir 2019: Glee-fantasioiden ultimaattinen toteutuminen

Hei taas ihanaiset ihmiset!

Tällä kertaa kirjoittelen jo koti-Suomesta. Kulttuurishokin kourissa vuoden kokemuksia sulatellessa on oiva hetki palata hetkeksi kevään odotetuimpaan viikonloppuun, Masters of Show Choir -kisan tunnelmiin.

Kevätlukukauden viimeinen päivä merkitsi lähiopetuksen loppumista ja lähtöä Portsmouthiin. Pikkubussi raikasi musikaalihittejä, kun 15-henkinen kilpajoukkueemme matkasi Essexistä etelään. Tien päällä oli hauskaa porukalla!

Saavuimme Portsmouthiin päivää ennen itse kilpailua, joten ehdimme rauhoittua paikan päällä ja tutustua kaupunkiin. Kävimme lisäksi Wagamamassa herkuttelemassa aasialaista ruokaa.

Sunnuntaina suuntasimme jo aikaisin New  Theatre Royalille. Tunnelmallinen vanha teatteri toimi estradina yliopistojen show-kuorojen mittelöille. Näitä esityksiä oli valmisteltu ympäri Iso-Britanniaa koko lukuvuoden! Kuoroja oli mukana niinkin kaukaa kuin Newcastlesta.

Puoli ruokaa kilpailun annista (ainakin allekirjoittaneelle) oli muiden kuorojen lämmittelyn seuraaminen ja backstagella yhdessä spontaanisti musisoiminen. Satapäisessä lauluintoilijajoukossa harmonisoidessamme tunsin, että Glee-unelmani saivat lopullisen täyttymyksensä.

Itse show alkoi vasta seitsemältä, joten backstagella kärvisteltiin jännityksestä pitkät hetket ennen kuin päästiin esittelemään vuoden harjoittelun tuloksia. Tuntui hienolta astella parrasvaloihin vetämään huolella hiottu setti. Jännityskin hälveni, sillä savukoneet ja kirkas valaistus tekivät yleisön näkemisestä mahdotonta. Nautimme täysin rinnoin, minkä huomaa kuvista:

Settimme koostui kolmesta osasta: ensin oli Waitress-musikaalin kahdesta kappaleesta sovitettu mashup, joka vedettiin acapellana. Seuraava osuus oli myös mashup: kaksi brittiläisen McFly-bändin juustoista biisiä yhdistettynä toisiinsa ja meidän korniin koreografiaamme teki esityksestä triplajuustoisen.

Lopetimme shown’n rytinällä Pentatonixin versioon Ryan Lewisin ja Macklemoren “Can’t Hold Us” -biisistä. Hitto mikä työ oli stemmojen ja koreografian yhteensovittamisessa! Täydelliseksi esitystämme on turha tituleerata, mutta meillä oli niin hauskaa yhdessä, että jokaisessa kaanonissa onnistuminen oli sivuseikka.

Voittopysti ei lähtenyt Essexiin, mutta meillä oli hauskaa ja pääsimmepä BBC Radio Onen haastateltavaksikin ajaessamme yötä vasten kotiin. Newcastle vei voiton kotiin upealla show’llaan – jonka voi muuten tsekata Youtubesta, jos kiinnostaa! Kaikki esitykset löytyvät hakusanoilla “Masters of Show Choir 2019” + yliopiston nimi.

Meidän esityksemme voit katsoa tästä linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=2VtsgWlGWQ8

Show-kuoro on harrastus, johon Suomessa (ainakaan minulle) ei ole tarjoutunut mahdollisuutta. Suosittelen lämpimästi jokaiselle Britteihin vaihtoonlähtijälle yliopiston harrastusmahdollisuuksiin tutustumista. Valikoimaa löytyy varmasti myös just sun kiinnostuksenkohteisiin – tiedostan toki, että kaikkien suomalaisen kuoren alla ei asu samanlaista diivadraamailijaa kuin mulla. Vaihtovuodessani olisi ollut iso glitterhippusen muotoinen aukko ja rutkasti vähemmän asennetta ilman Essex Echoeseja!

Tässä kaikki tällä kertaa. Jahka lopetan todellisuuden kieltämisen ja sisäistän, etten ole palaamassa Englantiin lähitulevaisuudessa, luvassa on kokoava postaus koko vuoden annista. Pysy siis kuulolla!

Xx Aino

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *