Suut makiaksi!

 

vappuHAO tarjoaa jäsenilleen vapunaattona 30.4. simaa ja munkkeja kello 15.30-17 Kumpulassa, Väinö Auerin katu 3:n kerhohuoneella!

Tervetuloa juhlistamaan vappua!

HAOn kanssa leffaan!

Tervehdys hyvä HAOlainen!

NYT Sinulla on mitä mainioin tilaisuus tulla HAOn kanssa LEFFAAN! Kaikille HAOn jäsenille tämä lysti maksaa vaivaiset 7,75€!!

Elokuvaksi on valikoitunut tällä kertaa Ranskan elokuvateattereissakin huippumenestyksestä nauttinut elokuva nimeltä Bélierin perhe. Tarkempi kuvaus Finnkinon sivuilta: http://www.finnkino.fi/Event/300835/ . Elokuvan kategoria on komedia, joten liian totisesti elokuvateatterissa ei tarvitse istua tönöttää.

Mitä: HAOn leffaexcu
Missä: Helsingin Finnkinon Kinopalatsi
Milloin: 29.4. Keskiviikkona klo 19:05 (kuitenkin paikalla olisi erittäin hyvä olla hyvissä ajoin)

Maksuohjeet:
1) Ilmoittaudu ensin minulle sähköpostiini (muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi). Viestiin riittää kirjoittaa oma nimi ja viesti tyyliä “Ilmoittaudun HAOn leffaexcuun”.

!! Otathan huomioon että ilmoittautuminen on sitova.!!

2) Maksa 7,75€ HAOn tilille ( FI78 3131 1001 1400 07 )
merkitse saajaksi: HAO ry
Käytä viitenumeroa: 1119
Maksu onnistuu myös käteisellä paikan päällä.

Terveisin Jaakko Kokkonen ,Leffaexcun järjestäjä

HAO GT 12.04.

Hei Sinä arvon HAOlainen!

Tiedossa on taas mitä mainiointa seuraa HAO GT:n (Helsingin aineenopettajaopiskelijoiden GetTogether eli yhteen kokoontumisen) merkeissä Oluthuone Kaislassa. Tule siis purkamaan sijaisuuden antamat paineet, avautumaan harjoittelukoulujen mitä erinäisimmistä käytännöistä tai muuten vain jutustelemaan tulevien opettajakollegoiden kanssa.

Tiedossa on myös mahdollisuus vaikuttaa HAOn erääseen tiettyyn tapahtumaan. Tulethan paikan päälle ottamaan selvää mistä on kyse… Kaisla löytyy HELSINGIN YLIOPISTON (entinen Kaisaniemi) metroaseman kupeesta osoitteesta Vilhonkatu 4.

Mitä: HAO GT eli HAO GetTogether
Missä: Oluthuone Kaisla, Vilhonkatu 4, 00100 Helsinki
Milloin: Sunnuntaina 12.4. klo 18

Tervetuloa!

Opeopiskelijan blogi #1

Tämä on Helsingin aineenopettajiksi opiskelevien blogin ensimmäinen kirjoitus. Blogissa kerrotaan aineenopettajaopiskelijan arjesta liittyen opettamiseen ja opettamisen opiskeluun. Kirjoittajat ovat eri alojen aineenopettajaopiskelijoita ja kirjottaja vaihtuu joka kerta. Uudet kirjoittajat ovat tervetulleita, joten jos haluat kirjoittaa blogitekstin, ota yhteyttä HAOn sihteeriin.


Avaan tämän blogin kertomalla sijaistamisen iloista.

Opeopiskelija pääsee välillä tutustumaan tulevaan ammattiinsa myös harjoittelujen ulkopuolella. Opiskelukaverin suosittelemana pääsin tekemään kolmen päivän sijaisuuden, ja vielä matematiikassa ja fysiikassa. Olen aikaisemmin sijaistanut myös kemian opettajaa, mikä oli toki kokemuksena mielenkiintoinen. Omat aineet ovat kuitenkin omia aineita (ja tautologiat tautologioita).

Olihan se vähän jännittävää mennä opettamaan Itäkeskuksen toiselle puolelle, mutta lähdin koululle silti tarmoa puhkuen.

Ensimmäisenä päivänä yksi oppilas oppi termofysiikkaa käsittelevällä tunnilla, että kannattaa olla aina valppaana. Koskaan ei tiedä, milloin joku päättää heittää lunta niskaan. Toisena päivänä opin itse, että yhtälöparit ovat erittäin vaikeita, ja yli puolet luokasta voi saada aihetta käsittelevästä pistokokeesta hylätyn. Kolmantena päivänä opin, että avaruus ei ole automaattisesti pohjattoman kiinnostava aihe.

Oli työurakassa tähtihetkensäkin. Ensimmäisellä matematiikan tunnilla minulla oli tunnilla avustaja, joka sivumennen sanoen oli sijainen kuten minäkin ja opetti itse lähinnä musiikkia. Tunnin aikana eräs oppilas oli tiedustellut, oliko opettaja (eli allekirjoittanut) humalassa. Päällimmäinen tuntemus tunnin jälkeen sen myötä oli pettymys oman kujauksen määrään, mutta avustajani yllättäen kehui rauhallisuuttani ja tunnin sujuvuutta. Viimeisenä päivänä taas olin ilmeisesti saavuttanut jonkin verran edes yhden oppilaan kunnioitusta, koska hän kyseli some-aktiivisuudestani. Minulla pitäisi kuulemma ehdottomasti olla Snapchat.

Nämä olivat ihan kivoja juttuja. Mutta mitalin arvoinen suoritus oli se, että huomasin parissa tunnissa erään lahjakkaan oppilaan muiden joukosta. Kehotin häntä tekemään haasteellisempia tehtäviä.

Eriytin opetusta.

Sain inkluusion onnistumaan.

Olen kuukauden edistyksellisin ja muodikkain opettaja!!

Iina Jokinen, neljännen vuoden fysiikan ja matematiikan aineenopettajaopiskelija ja HAOn tapahtumavastaava.