Opeopiskelijan blogi #3

Hei!

Olen Nelly, kemian ja matematiikan aineenopettajaopiskelija Kumpulan kampukselta. Opiskelua on takana peruskoulusta lähtien yhteensä 18 vuotta, joista kaksi on mennyt hieman hajanaisemmin opiskellen äitiyslomalta käsin. Kokemusta opiskelusta on siis riittämiin ja siksi halusinkin jakaa teille kokemuksen kurssista, jota en ikinä unohda!

Viime joulukuussa sain kuulla uudenlaisesta yliopistokurssista, jossa opiskelijat pääsisivät itse suunnittelemaan oman kurssinsa kestävän kehityksen opetuksesta. Ajatus yliopistokurssin vetämisestä kuulostaa kyllä melko työläältä, mutta perinteiseen opetukseen vaihtelua kaipaavana ja vastuuta janoavana päätin hakea kurssille vetäjäksi. Enkä ole sitä päätöstä katunut!

Sain kurssilta nimittäin kokemuksia muun muassa siitä miten tehdä monitieteellistä yhteistyötä eri tieteenalojen kesken ja eri yliopistojen välillä, miten suunnitella kokonaan oma kurssi, millaista on hyvä yhteistyö ja yhteisopettaminen, monipuolisuutta opetustapoihini, onnistumisen kokemuksia, sekä lisäksi motivaatiota kestävän kehityksen integroimiseen tulevaan opetukseeni. Itse kurssin suunnittelu vei meidät vetäjät tutustumaan Uppsalan yliopiston CEMUS-keskuksen opetukseen ja kurssin aikana vierailimme kaupunkipuutarhassa ja Viikin ympäristötalolla. Järjestimme myös vierailijoita erilaisita järjestöistä ja ympäristöministeriöstä. Kurssi oli loistava! (Vaikka itse sanonkin;)

Haluaisitko sinä saada vapaat kädet kurssin suunnitteluun ja yliopisto pedagogiikan kehittämiseen? Haluaisitkö tietää miten kestävää kehitystä kannattaisi opettajille ja oppilaille opettaa? Mikäli kiinnostuit, niin kurssi järjestetään uudelleen myös tänä keväänä ja vetäjien hakuaika on NYT! Laitapa hakemusta tulemaan! ;)

Kurssin vetäjäksi voi hakea oheisen e-lomakkeen kautta:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/63176/lomake.html
Lisätietoja kurssista antaa Jaana Herranen (jaana.herranen(at)helsinki.fi).

T: Nelly

Kuva 1 Janina ja Nelly kesäkuussa Joensuussa LUMAT-päivillä puhumassa kurssista ja kestävän kehityksen oppilaslähtöisestä opetuksesta.

Kuva 1 Janina ja Nelly kesäkuussa Joensuussa LUMAT-päivillä puhumassa kurssista ja kestävän kehityksen oppilaslähtöisestä opetuksesta.

 
P.S. Syyslomaterveiset Reykjavikista, Islannista, jonne kurssi meidät tällä kertaa vei, vaikka itse kurssi loppuikin jo keväällä. :)