Kurssikerta 7 – 27.2.2023

Kello 22:58 viimeisen palautuspäivän iltana kirjoitan tätä blogipostausta ja totean, että niin vain jäi viimeinen tehtävä puolitiehen eikä ehtinyt julkaisukuntoon. En myöskään ehtinyt viilata kaikkia karttoja ja blogipostauksia sellaiseen kuntoon kuin olisin halunnut tai seikkailla muiden kurssilaisten blogeissa.

Harmittaa vähän, mutta samalla olen ylpeä siitä, että kurssi on kaikesta huolimatta nyt takanapäin ja viimeiseen tehtävään stiplaamisen vuoksi 86 %:sti hoidettu. Ehkä sillä jo tippuisi kurssisuoritus. Ja katsotaan, ehkä lähipäivinä vielä röyhkeästi julkaisen 8. blogipostauksen, jossa on mukana viimeisen tehtävän  kartta. Aineistot on etsitty ja data on tietokantaliitoksia varten hartaudella siivottu, eli sinänsä ollaan jo “puoliksi tehdyn” puolella (tarkoitus oli tehdä visualisointeja erilaisista Itä- ja Länsi-Saksan väestön hyvinvointia kuvaavista mittareista, ja saksalaisten kaupunkien erilaiset am Main, an der Oder-.. jne etuliitteet lyhennellään eri tietokannoissa aivan miten sattuu – raivostuttavaa!).

Osittain syynä tälle viime tipassa säätämiselle on kaikenlainen elämään ja opintoihin liittyvä kiire. Ennen kaikkea uutta opetellessa olen kuitenkin selvästi kokenut olevani epämukavuusalueella ja välillä vähän panikoinutkin, kun olen jäänyt jumiin jossakin. Olen auliisti ja mielelläni sysännyt GIS-kurssin tehtävät tilaisuuden tullen taka-alalle ja pois mielestä, koska tehtävät “vaativat niin kamalan paljon aikaa ja googlaamista” – vaikka ajan kanssa jumit ovat sitten auenneet. Tässä mielessä kurssi on ollut kuormittavampi kuin joku tavallinen kirjatentti: osaan kyllä opiskella uutta tietoa, mutta kokonaan uuden ohjelmiston haltuunotto onkin toinen juttu.

Viimeisenä viikonloppuna tehtäviä tehdessä olen moneen otteeseen taputtanut itseäni selkään – hoksasin ihan itse tehdä tämänkin asian, vaikka alun perin asia tuntui käsittämättömältä.  Loppurutistus on auttanut yhdistämään asioita eri kurssikerroilta.

Kurssi on ollut kaikin puolin terveellinen kasvukokemus sekä osaamisen puolesta että henkisesti. Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *