Kevätjuhla 2015

WP_20150505_14_24_57_ProWP_20150505_14_23_50_Pro WP_20150505_14_39_54_Pro WP_20150505_14_41_05_ProWP_20150505_14_48_03_Pro

 

Juhlassa kuultiin opiskelijoiden ajatuksia Helystä:

Hely on pyyteettömästi ja omaa työmääräänsä säästämättä tukenut uuden sukupolven psykologien kypsymistä haastaviin työtehtäviin ja oman alansa osaajiksi.

Hely opetti meille miten OLLA psykologi, miten ymmärtää toisia ja miten puhua toisille. Siis käytännön soveltamista jota muilla kursseilla ei opita.

Kiitos Hely laadukkaasta opetuksesta ja lämpimästä läsnäolosta näiden vuosien varrella. Iloa, valoa ja aurinkoa! -Outi

Kiitos Hely kun kuuntelit vaikeassa elämäntilanteessa, kaikkea hyvää sinulle!

Valtaisa kiitos ja suuret aplodit Helylle sydämellisestä opetusotteesta ja mahtavan tietopankin jakamisesta kaikkien näiden vuosien ajan! Kiitos ja kumarrus! Suuret saappaat jätät täytettäväksi. Kaikkea hyvää jatkoon!

Olen useamman kerran käyttänyt sanaa “guru” puhuessani Helystä. Monet oivallukset Helyn opetuksessa tehneenä arvostan valtavasti hänen tapaansa ja kykyään avata omia ajatuksenkulkujaan opiskelijoille. Uskomaton tiedon ja kokemuksen määrä, huumorintajua unohtamatta. Yksittäinen kommentti luennolta, ehkä noin kymmenen vuoden takaa, jäi minulle mieleen edelleen toimivana jäänmurtajana itseni ja akateemisen maailman välillä. Jokin psykofyysinen kysymys oli esillä ja Hely totesi, että “se on sitä samaa mössöä, ruumis ja mieli”. Kaiken tieteellisen eksaktiuden hengästyttämälle pikku opiskelijalle oli niin vapauttavaa, että joku opettaja voi yhtäkkiä sanoa noin. Myöhemmin sitten huomasin, että Hely on erityisen hyvä haastamaan meidät käsitteellisiin sfääreihin ja palauttamaan sieltä vielä maan pinnalle. Sanat ei riitä. Kiitos niin paljon Hely, olen ylpeä siitä että olen ollut oppilaasi! -Katriina

Kiitos Hely! Sain kunnian ja etuoikeuden osallistua viimeisille kursseillesi, ja ne olivat hyvin antoisia! Mieleen ovat jääneet varsinkin ammattikäytännön seminaarit, joissa halusin aina ehdottomasti olla paikalla, oli oma tilanteeni mikä hyvänsä. Seminaareissa sai kuulla teräviä oivalluksia, ja pitkä kokemus ja syvällinen asiantuntemus huokui kommenteistasi. Muistan ammattikäytännön kakkoskurssilta, että vaikka opiskelijoille saatoit huomauttaa asioista jopa pisteliäästi, videolla puhuit asiakkaalle sydämellisen lempeästi. Annoit esimerkin siitä, miten hankalissakin potilaissa voi nähdä valloittavia puolia ja miten kohdata heidät aidolla kiinnostuksella ja myötätunnolla. Myös Psykologiset interventiot -kurssi on ollut yksi parhaista opintojeni aikana. Kurssin alussa kehotit ravistelemaan ennakko-oletuksia eri terapiasuuntia koskien, ja kurssin aikana käsitykseni eri terapiamuodoista todellakin muuttuivat ja syvenivät. Haluan toivottaa sinulle kaikkea hyvää!

Opiskelijajärjestö Kompleksin opintovastaava Salli Tuominen puhui juhlassa Helylle näin:

Kaikille kompleksilaisille tuttu kliinisen psykologian lehtori Hely Kalska (mm. Kompleksin vuoden opettaja vuosilta 2000, 2004, 2005, 2007, 2010 ja 2011) jää eläkkeelle lukukauden lopussa.

Kyselin kanssaopiskelijoiltani muistoja Helystä ennen tätä päivää. Eräiden opiskelijan lausunto tiivisti mielestäni hyvin juuri sen, miksi meillä tulee Hely sinua ikävä: Hely opetti meille miten OLLA psykologi, miten ymmärtää toisia ja miten puhua toisille. tukenut uuden sukupolven psykologien kypsymistä oman alansa osaajiksi.

Kiitos Hely ammattitaidostasi, jota olet jakanut meille opiskelijoille.
Kiitos laadukkaasta opetuksesta ja lämpimästä läsnäolostasi.
Kiitos oivalluksista, jota olemme saaneet sinua kuunnellessamme,
ja kiitos, kun olet haastanut meitä pohtimaan ja syventämään tietämystämme.

Jätät suuret saappaat täytettäviksi tuleville opettajille! Kompleksin puolesta kiitän sinua Hely kuluneista vuosista ja toivotan kaikkea hyvää jatkossa.