Kumpulan kampuskirjasto – Oppimisen olohuone luonnontieteen keskiössä!

Yli 200 työskentelypaikkaa erilaisille ihmisille erilaisiin tarpeisiin:

Istuma- ja seisomatyöskentelyyn, ryhmätyöskentelyyn, hiljaiseen työskentelyyn, työasemapaikkoja, pyöreitä ja neliskulmaisia pöytiä, pehmeitä, kovia ja pyöriviä tuoleja, ihastuttavia munatuoleja ja kaikkea muuta!

Varaa itsellesi istumapaikka tieteen ja oppimisen keskiöstä!

Varaa ryhmätyötila ja koe yhdessä oppimisen voimaannuttava vaikutus!

Viihdy kampuksen sydämessä maanantaista perjantaihin vaikka aamuvarhaisesta iltahämärän hetkiin!

WP_20150401_002[1]

Kumpulan uutiset HY-kirjaston uutisblogissa

Jatkamme kampuskirjaston ajankohtaisista asioista kertomista kirjaston verkkosivun uutisblogissa. Kiitos kaikista saamistamme ja tulevista kommenteista!

Remontti on tällä erää ohi, mutta kirjastossa tapahtuu jatkossakin kokoelmissa, tiloissa ja palveluissa. Kaikki kommentit ja kysymykset ovat edelleen enemmän kuin toivottuja; ne ovat erittäin tärkeitä. Kirjaston käyttäjien palaute kertoo meille, missä on parannettavaa ja miten palveluita pitää kehittää.

Palautetta otamme aina mielellään vastaan myös kasvokkain kirjastossa palvelutiskillä. Yksi palautekanava on kampuskirjaston palveluosoite, kirjasto-kumpula (at) helsinki.fi. Kirjaston verkkosivuilta sivun alapalkista löytyy myös palautelomake.

Tiedonhankinnan kurssit uudessa opetusluokassa

opetusluokkaKevään ensimmäinen kurssi RefWorks-viitteidenhallinta pidetään huomenna ke 21.1 ja nyt siis kirjaston opetusluokassa.

Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu lomakkeella https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/12345/lomake.html

Kevään kurssit:
RefWorks-viitteidenhallintaallinta ke 21.1. klo 14:00-16:00 ja to 5.2. klo 12:00-14:00.

Tiedonhankinnan perusteet to 5.2. klo 10:15-11:45, ma 9.3. klo 10:15-11:45 ja
pe 10.4. klo 10:15-11:45

Lisää tietokoneita toisessa kerroksessa

Yläkerroksen peräseinältä löytyy nyt kaikkiaan 16 konetta. Ylä- ja alakerrassa on yhteensä  49 työasemaa (ja 2 vierailijakonetta) asiakaskäytössä. Yläkerroksessa on myös monitoimilaite ja kirjastokioskeja. Hyllyistä löytyvät lehtikokoelmat, opinnäytteet ja käsikirjat.

Perinteistä meditatiivista kirjastotunnelmaa tarjoavat yläkerroksen hyllyrivistöt ja niiden väleistä löytyvät työskentely- ja lueskelupaikat.

lukupaikkatietokoneet

 

 

 

 

sohvat2ikkunapaikat2

Avajaispäivä maanantaina 1.12.

aula

Maanantaina myös toinen kerros – käsikirjat, opinnäytteet, lehdet ja lähes 100 lukupaikkaa – avautuu ja kirjasto on jälleen kokonaisuudessaan käytettävissä ja kuin uusi!

Remontin tultua kaivattuun päätökseensä on mainio aika kääntää katseet kirjaston palveluihin. Avajaispäivänä esittelemme niitä 15 minuutin sessioissa uusissa ryhmätyötiloissa seuraavasti:

  • 10:30 Tuhat-tutkimustietojärjestelmä
  • 10.45 Geotieteiden tieteenalapalvelut
  • 11:30 Tietojenkäsittelytieteen tieteenalapalvelut
  • 11:45 Kemian tieteenalapalvelut
  • 12:30 Kirjastosta apua tutkimusdatan hallintaan?
  • 12:45 Bibliometriikkapalvelut: kohteena fysiikka
  • 13:30 Matematiikan tieteenalapalvelut
  • 13:45 Helsingin yliopiston tiedonhankintaympäristö

Atk-opetusluokkaan ja opetusteknologiaan tutustutaan klo 10:15 ja 12:15 (15 min). Kirjastokierrokselle voi osallistua klo 10:00 ja 12:00, ja aikaa kierros vie 10–15 min.

Pientä purtavaa on tarjolla jo aamu yhdeksästä alkaen – Tervetuloa!

Remontin loppuvaihe alkanut

Valoa se on marraskuinenkin ulkoa tuleva kajastus, joka nyt pääsee kirjastosaliin, kun korkean tilan lasiseinän ja keskiportaikon peittäneet suojaseinät on purettu. Kaikki tila ei vielä ole käytettävissä, mutta näkymä läpi kirjastosalin on avoin.

Kuluvalla viikolla 45 ensimmäisen kerroksen kirjastosalissa tehdään maalaus-, matto- ja sähkötöitä. Töiden vuoksi käytöstä poissa olevat alueet on merkitty oranssilla nauhalla.

viikkotiedote 44 marraskuu

Kuva; NCC:n viikkotiedote

 

Kirjasto suljettuna to 30.10. ja pe 31.10. – Pop-Up -kirjasto palvelee 10-14

Kirjasto on suljettuna lokaukuun kaksi viimeistä päivää eli to 30.10. ja pe 31.10. Kirjastotilassa suoritetaan työmaahan liittyvien suojaseinien purkutöitä, minkä vuoksi tilassa ei ole turvallista liikkua.

Kirjaston ollessa suljettuna palvelee Physicumin aulassa viime kesältä tuttu Pop-Up -kirjasto, minkä lisäksi opiskelijoilla on käytössä Phsysicumin mikroluokka D211. Lisäksi Physicumin luokka D208 on opiskelijoiden käytössä (paitsi to 14-16, jolloin luokka on varattuna).

Syy suojaseinien purkuun - kirjaston sisääntuloaulee eie enää tarvita varastotilana vaan suojaseinien poiston jälkeen tilaa aletaan kalustaa kirjastokäyttöön!

Syy suojaseinien purkuun – kirjaston sisääntuloalaa ei enää tarvita varastotilana vaan suojaseinien poiston jälkeen tilaa aletaan kalustaa kirjastokäyttöön! Kuvassa viimeiset noin 4600 laatikosta.

Gradut jälleen hyllyssä

Neuvonnasta kysymällä saa nyt käsiinsä gradut ja muut Kumpulan opinnäytteet.

Opinnäytteet sijaitsevat toisessa kerroksessa, jossa hyllytetään parhaillaan lehtikokoelmia sitä mukaa kun hyllyjä saadaan pystytettyä. Yksillä aakkosilla mennään, eli kaikkien tieteenalojen lehdet ovat hyllyssä nimensä mukaan järjestyksessä, ei tieteenaloittain järjestettyinä.

Lehtien hyllytystyö etenee ö-kirjaimesta aakkosten alkuun, ja tällä hetkellä hyllystä löytyvät jo lehdet väliltä Öfversigt af Finska vetenskaps-societetens förhandlingar – Nature.photo 3photo 2

 

 

 

 

 

Remontti etenee kohti maalia!

Kampuskirjaston tilauudistus on edennyt siihen vaiheeseen, että kirjaston toinen kerros luovutettiin kirjaston käyttöön. Aamulla 6.10. alkoi siis jälleen uusi kalustamis- ja muuttolaatikkoralli, jonka seurauksena myös mm. kirjaston tieteellisten lehtien ja opinnäytteiden kokoelmat palaavat jälleen asiakkaiden käyttöön.

Käyttöönotto tapahtuu viimestään 1.12. mutta varmasti jo aiemmin tiloja ja kokoelmia pääsee käyttämään.

WP_20141006_005[1]