Uutuus Moodlessa: Suoritusmittari

Moodle päivitettiin vuoden vaihteessa ja tarjolle tuli uusi työkalu “suoritusmittari“.

Opiskelija voi seurata suoritusmittarilla omien kurssisuorituksen etenemistä visuaalisesti. Opiskelija näkee jo tekemänsä aktiviteetit ja lukemansa aineistot. Värikoodisto kertoo opiskelijalle nopeasti yhdellä silmäyksellä kurssin pakollisten tehtävien tilanteen ja mitä vielä on suorittamatta. Värit auttavat myös konkretisoimaan mistä määräajoista opiskelija on ehkä myöhästynyt.

Opettaja valitsee suoritusmittariin ne aktiviteetit ja aineistot, joiden suorittamista mittarilla seurataan ja määrittelee mihin ajankohtaan mennessä ne tulisi olla valmiina (esimerkiksi tehtävä palautettuna) tai käsiteltyinä (esimerkiksi video katsottuna). Opettaja näkee yhteenvetosivulla kaikkien kurssilaisten suoritustilanteen näppärästi.

Katso video suoritusmittarista (englanniksi):

 

Toinen jo käytössä ollut tapa seurata opiskelijoiden edistumistä on “suoritusten seuranta“. Se mahdollistaa automaattiset suoritusmerkinnät opettajan asettamien suoritusehtojen mukaan mutta myös opiskelijoiden omat merkinnät. Tätäkin toimintoa hyödyntämällä opettaja näkee raportista koko kurssin suoritustilanteen yhdellä silmäyksellä.

Näiden työkalujen avulla opettaja saa tietoa, mitkä kohdat ovat opiskelijoille hankalia kursseilla. Jos esimerkiksi keskeyttämisiä tapahtuu enemmän tietyn tehtävän kohdalla, kannattaa selvittää mikä tehtävässä on hankalaa opiskelijoille ja tarvittaessa kirjoittaa tehtävänantoa selkeämmäksi tai muilla tukitoimilla estää keskeyttämisiä vaativissa kohdissa kursseja.

Näin otat toiminnot käyttöön::

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *