Tutkimus yleislääkäreiden luontosuhdekäsityksistä

Etsimme yleislääkäreitä (yleislääkäreitä, yleislääketieteeseen erikoistuvia ja yleislääketieteen erikoislääkäreitä) haastattelututkimukseen, jossa tarkastellaan ihmisen luontosuhteeseen liittyviä käsityksiä. Tule mukaan kertomaan, miten näet ihmisen ja luonnon välisen suhteen.

Haastatteluaineisto kerätään osana kestävyystieteellistä väitöskirjatutkimusta. Väitöskirja on osa lääke- ja kestävyystiedettä yhdistävää Helsingin yliopiston HUMUS – terveydenhuolto rakentamassa kestävää tulevaisuutta -tutkimushanketta.

Tutkimuksessa selvitetään, millaisena lääkärit näkevät ammattinsa kautta ihmisten luontoyhteyden sekä pohditaan terveyteen ja ympäristöön liittyviä käsityksiä. Luontoyhteydellä tarkoitetaan tässä tutkimuksessa käsityksiä siitä, miten ihminen näkee oman suhteensa luontoon ja kokeeko hän olevansa osa luontoa. Lääkäreiden luontoyhteyskäsityksiä ei ole aiemmin tutkittu.

Haastattelu ei vaadi ennakkotietoja tai -taitoja, ainoastaan kiinnostunutta asennetta ja halua lisätä tutkimuspohjaista ymmärrystä näistä kysymyksistä. Haastatteluaineistoa käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.

Tunnin mittaiset yksilöhaastattelut toteutetaan etäyhteydellä Zoomin välityksellä 28.3.-29.4. klo 8-20 välisinä aikoina. Toivomme mukaan osallistujia laajasti ympäri Suomea. Haastateltavien tulisi toimia yleislääkärinä kliinisessä työssä, joko julkisen tai yksityisen terveydenhuollon piirissä.

Varaa itsellesi sopiva haastatteluaika täältä.

Mikäli et löydä sopivaa aikaa tai haluat siirtää jo varattua haastatteluaikaa, ota yhteyttä sähköpostitse: leena.helenius(a)helsinki.fi

Tutustu täältä tutkimustiedotteeseen sekä henkilötietojesi käsittelyyn tutkimuksen aikana.

Ilmoittautumalla haastateltavaksi annat suostumuksen tutkimusaineiston keräämiseen ja tallentamiseen tutkimustiedotteessa kuvatulla tavalla. Mikäli tutkimukseen liittyen herää kysymyksiä, vastaan niihin mielelläni.

Kutsua saa levittää sopiville tahoille.

Kiitos jo etukäteen yhteistyöstä!

Leena Helenius
leena.helenius(a)helsinki.fi
Väitöskirjatutkija
Helsingin yliopisto
HUMUS – Terveydenhuolto rakentamassa kestävää tulevaisuutta