Loppusuora häämöttää

Samalla kun kevät on toden teolla taittunut kesäksi, alkaa projektikurssikin lähestyä loppuaan. Vielä olisi edessä viimeinen rutistus eli vähän työn viimeistelyä ja esityksen harjoittelua. Viime viikko oli varsin tuottelias ja työmme alkaakin olla jo pitkälti kasassa.

Menimme heti viikon alussa, maanantaina, haastattelemaan emeritusprofessori Mirja Salkinoja-Salosta rikkivedyn prosesseista. Professori ei päästänyt meitä helpolla ja pisti pohjatietomme kovalle koetukselle. Haastattelu oli kuitenkin hyvin valaiseva, sillä saimme paljon lisätietoa kaatopaikkojen mikrobiologiasta sekä siitä, miten rikkivedyn tuotto etenee, ja mikä voisi aiheuttaa sen tuotannon lisääntymistä. Olimme toki lukeneet aiheesta jo etukäteen, mutta haastattelu auttoi meitä ymmärtämään ja jäsentämään tietoja selkeäksi kokonaisuudeksi. Emme halua paljastaa vielä kaikkea, mutta rakennusjäte näyttäisi olevan rikkivedyn tuotannossa tärkeässä roolissa! 😉 Haastattelun jälkeen haastetta on vielä tuottanut etenkin Kujalan kaasuntuotannon taulukoiden ja kuvaajien tulkinta, missä olemme yrittäneet hyödyntää juuri oppimiamme tietoja.

Lisäksi tapasimme keskiviikkona 11.5 projektityön merkeissä. Olimme varanneet ryhmätyötilan Viikin tiedekirjastosta ja varaamamme aika, kolme tuntia, hujahti ohi hetkessä. Kasasimme keräämäämme tietoa ja hahmottelimme esityksemme PowerPoint rakennetta.

Loppuviikon aikana olemme viimeistelleet esitystä tahoillamme.Tapaamme koko ryhmän voimin vielä kerran ennen H-hetkeä käydäksemme esityksen läpi yhdessä. Ensi viikon tiistaina onkin jo aika esittää projektimme tulokset seminaarissa!

Hydrokurssi - ryhmäkuva

Kuvassa valmistelemme esitystä ryhmätyötilassa. Kiitokset kuvan ottaneelle ohikulkeneelle opiskelijalle! 🙂

Kesäisin terveisin,

Jutta, Petra, Reija ja Meeri

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *