Turveprojektin loppu häämöttää…

Projektimme on loppusuoralla. Aiheeseen perehtyminen on selventänyt monia asioita, vaikka alkuperäinen suhtautuminen turvetuotantoon on pysynyt samana (ehkä). Alueen raivaaminen tuotantoa varten on massiivinen ja ekologiaa suuresti muuttava prosessi, joka vaikuttaa mm. hydrologiaan isommallakin alueella. Turpeen poltto lisää ilmastovaikutuksia, kun soihin sitoutunut hiilivaranto vapautuu poltossa ilmakehään.

Turvetuotantoalueiden toimintaa säädellään ympäristölain mukaisella ympäristöluvalla. Ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA) vaaditaan ennen ympäristölupaa uusilta, yli 150 ha:n tuotatoalueelta ja alle sen olevilta harkinnanvaraisesti.

Turvetuotantoa ollaan vähentämässä vuoteen 2025 mennessä kolmanneksella viime vuosien keskimääräisestä tasosta mm. ilmastollisista syistä.

Viimeisen viikon aikana olemme puurtaneet esitelmän parissa. Google Drive on ollut hyvä alusta tehdä esitelmää, sillä siellä on voinut työskennellä reaaliaikaisesti. Aluksi oli vaikeaa päättää mitä asioita laittaa kalvoille ettei niistä tulisi liian täysiä. Turvetuotanto ja sen ympäristövaikutukset on laaja asiakokonaisuus, joten jouduimme jättäämään jotkut asiat vähemmälle huomiolle tai pois kokonaan. Itse olen hyvinkin innostunut työskentelystä Google Drivessä juuri sen helppouden takia. On ollut mahdollista työskennellä kotona ja kuitenkin pitää yhteyttä ryhmämme jäseniin.

Viimeisessä blogikirjoituksessa käymme läpi projektin kulkua porukalla.

Kiitos tuutorillemme Josefiinalle, joka on opastanut meitä kiitettävästi ja innostuneesti.

Terveisin Kirsi sekä Tanja ja Soile

Tietoa kirjoittajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *