Fuksit ja Tuutorit

Tälle sivulle kokoamme kaikenlaista nimenomaan fukseille tärkeää tietoa, sivulla esitellään tuutorit, kerrotaan fuksitapahtumista, niiden aikataulusta ja fuksipassista, sekä millon mistäkin muusta tärkeästä.

[Tuutorit]
Tuutorit ovat fuksin alkuaikojen tuki ja turva. He ovat vanhempia opiskelijoita joiden tehtävä on toivottaa teidät tervetulleiksi yliopistoon ja kemian laitokselle, esitellä paikkoja ja antaa perustietoja siitä, mitä se yliopisto-opiskelu on ja miten hommat käytännössä toimivat. Epäselvissä kysymyksissä voi aina lähestyä tuutoreita, ja jos he eivät jotain asiaa vielä tiedä, he tekevät parhaansa ottaakseen selvää. Tuutorit myös pyrkivät ryhmissä auttamaan ja kannustamaan hyvän ryhmähengen muodostumiseen ja polkemaan matalammaksi kynnystä tutustua toisiin kanssaopiskelijoihin.

[Tapahtumat]
Tuutorit, usein yhteistyössä HYK ry:n kanssa, järjestävät nimenomaan fukseille suunnattuja tapahtumia, tällaisia voi olla esimerkiksi tutustumisretki kemian laitoksen eri laboratorioihin, muihin yliopiston kampuksiin, Korkeasaaren eläintarhaan tai jotain ihan muuta. Toivomuksia saa myöskin esittää ja tekemistä pyritään järjestämään niiden mukaan. Myös muihin hykin tapahtumiin ovat kaikki fuksit tervetulleita, yleisen tapahtumakalenterin löydät täältä.


[Fuksipassi]

Fuksipassi on HYKin virallinen porkkana kepin päässä. Osallistuessaan HYKin järjestämiin tapahtumiin, saavat fuksit passeihinsa merkintöjä osallistumisesta. Pikkujouluissa ahkerimmat osallistujat palkitaan sitten fuksimaisterin todistuksella ja haalarimerkillä, tai fuksikandidaatin todistuksella. Lisäksi eniten pisteitä keränneelle, tapahtumissa ahkerimmin mukana olleelle fuksille on luvassa yllätyspalkinto! Kaikki siis ahkerasti mukaan temmeltämään, tutustumaan ja pitämään hauskaa yhdessä, pisteitä kertyy siinä sivussa kun vaan muistaa vilautella passia. 🙂

[Alkemia]
Esitisle, ainejärjestömme lehti, julkaisee joka syksy erikoisnumeron nimeltä Alkemia. Alkemiasta löytyy tärkeitä eväitä fuksin alkutaipaleelle, kuten tuutorien ja tuutorivastaavan tervehdykset, sekä esittelyä suuntautumisvaihtoehdoista, kursseista, sekä sivuaineista. Lehti julkaistaan sekä netissä että paperilla, paperipainoksia saa tuutoreilta, opsosista, tai pitkin pöytiä kemian laitoksen aulatiloista.