Panisset eli kikherneranskikset

Nam! Tänä kasviskeskiviikkona herkutellaan kikherneranskalaisilla. Reseptissä käytettyä kikherne- eli gramjauhoa löytyy mm. monista etnisistä marketeista sekä esimerkiksi Turun, Tampereen ja Helsingin Vegekaupoista.   Panisset eli kikherneranskikset Ainekset: 8 dl vettä 3 dl siivilöityjä gramjauhoja (kikhernejauhoja) 3 rkl ruokaöljyä suolaa ja pippuria maun mukaan öljyä paistamiseen   Valmistusohje: Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Kiehauta vesi ja vähennä […]

Tomaattinen munakoisopasta

Erilaisia kasvispainoitteisia pastaruokia on helppo valmistaa. Vain luovuus on rajana, mitä pastakastikkeeseen sekaan sotkee. Tänään kasviskeskiviikossa on esittelyssä yksi oikein kelpo pastaresepti, joka toimii hieman juhlavammissakin tilanteissa vaikkapa punaviinin ja jazzin kanssa. Mitä tarvitset: 1 munakoiso reilusti oliiviöljyä sipuli 2 valkosipulinkynttä 2 rkl balsamiviinietikkaa 1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja 1 dl vettä ½ rkl sokeria […]

Hunajainen kauratuorepuuro

Tämä herkullinen puuro-ohje tekee aamuista luksusta ja pitänee lääkärin loitolla! Ainekset: 2 dl kaurahiutaleita 2 dl vettä 1 rkl hunajaa 1/4 tl inkivääriä 2 dl jogurttia marjoja tai hedelmiä siemeniä ja pähkinöitä Valmistusohje: Valmista puuro niin, että se ehtii vetäytyä muutaman tunnin tai vaikkapa yön yli ennen syömistä. Sekoita kaurahiutaleet, vesi, hunaja ja inkivääri kulhossa ja […]