Granaattiomenavuohenjuustosalaatti

Kasviskeskiviikko tuo pilkahduksen väriä ja pirteyttä märäksi ja mustaksi muuttuvaan marraskuuhun. Selätä väsymys kutsumalla ystävät kylään, sytyttämällä kynttilöitä ja tällä hieman vaivaa vaativalla, mutta sitäkin herkullisemmalla salaatilla.

Granaattiomenavuohenjuustosalaatti

100g vuonankaalia
1 ruukku Jäävuorisalaattia
Kourallinen kirsikka- tai luumutomaatteja (mitä punaisempia sitä parempi)
Pieni tertullinen tummia viinirypäleitä
1 kypsä päärynä
Kourallinen saksanpähkinöitä
75g Vuohenjuustoa
Puolikkaan granaattiomenan siemenet
Erilaisia siemeniä, kuten kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
Vinegretti
Tilkka oliiviöljyä
Vajaa korkillinen omenaviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
Rouhittua mustapippuria
Pieni ripaus suolaa

1. Valmista ensiksi vinegretti sekoittamalla sen ainekset yhteen pienessä astiassa.
2. Puolita kirsikkatomaatit sekä viinirypäleet ja pilko päärynä pieneksi paloiksi. Kaiva myös granaattiomenasta siemenet ja murenna saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi paloiksi. Halutessasi voit lisäksi paahtaa siemenet kevyesti pannulla.
3. Kasaa salaatti laittamalla vihersalaatit alimmaiseksi ja ripottele pilkotut vihannekset, pähkinät ja siemenet tasaisesti joka puolelle. Lopuksi murenna pinnalle vuohenjuusto ja valuta sekaan vinegretti.
Alkuperäinen resepti löytyy Maustemittakaava-blogista.