Ohjeet Ilmastoruokaviikon reseptikilpailuun

Ilmastoruokaviikko 2020 alkaa pian!

HYYn Ympäristövaliokunta järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Ilmastoruokaviikon 12.-19.11., jonka aikana pyritään lisäämään tietoisuutta ruoan ilmastovaikutuksista ja ruokajärjestelmän ympäristöongelmista sekä tulevaisuuden ratkaisuista. Kampanjan yhteydessä järjestämmekin ympäristöystävällisen ruoan reseptikilpailun yliopiston opiskelijoille. Tämä on loistava tilaisuus jakaa ja löytää uusia, herkullisia ja helppoja reseptivinkkejä, joiden avulla voi syödä ympäristöystävällisemmin opiskelijan budjetilla. Parhaalle reseptille on myös luvassa ihana palkinto Ruohonjuurelta!

Osallistu kilpailuun kehittämällä oma reseptisi tai jakamalla luottoannoksesi ohje (ethän kuitenkaan kopioi kenenkään toisen reseptiä ilman mainintaa reseptin kehittäjästä)! Postaa resepti ja kuva annoksesta Instagramiin tunnuksilla #ilmastoruokaviikko ja #hyynreseptikilpailu ja tägää meidät postaukseen @hyy_ymparisto. Mikäli postaat reseptin storyyn, tallennathan sen highlightseihin kilpailun ajaksi. Ansioitunein ja kekseliäin ympäristöystävällinen resepti palkitaan Ruohonjuuren 50 euron arvoisella luomutuotekassilla ja lisäksi osallistuneiden kesken arvotaan Ruohonjuuren tuotelahjapalkintoja.

Seuraa myös Ympäristövaliokuntaa somessa, jossa julkaisemme kampanjan ajan erilaisia ympäristöystävälliseen ruokaan liittyviä postauksia (Facebook: HYYn Ymparistöasiat, Instagram @hyy_ymparisto, blogi: https://blogs.helsinki.fi/hyy-ymp/). Kampanja huipentuu  torstaina 19.11. kello 18-20 järjestettävään “Parempia ruokavalintoja ja ympäristötekoja” -webinaariin, jossa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa aiheesta: https://www.facebook.com/events/390072405355609