Pähkinäinen mustikkatuorepuuro

Syksyn kasviskeskiviikot aloittaa mustikkatuorepuuro, joka sopii niin kiireisiin arkiaamuihin kuin pitkän kaavan brunsseillekin. Resepti on lainattu Maustemittakaava-blogista ja siitä voi soveltaa erilaisia versioita. Tuorepuurosta on helppo tehdä vegaaninen versio, eikä esimerkiksi vaniljatanko ole onnistumisen kannalta välttämättömyys. Pienellä vaivautumisella illalla vapautat aikaa syysaamuihin.

Pähkinäinen mustikkatuorepuuro kahdelle
2 dl luomukaurahiutaleita
2 dl mantelimaitoa (myös esim. kauramaito käy)
2 dl maustamatonta jogurttia (myös esim. soijajogurtti käy)
n. 2 dl mustikoita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
Kourallinen pilkottuja pekaaninpähkinöitä
Veitsenkärjellinen vaniljatangon sisusta
Maun mukaan juoksevaa agavesiirappia/hunajaa
Koristeluun mustikoita, pähkinöitä, auringonkukansiemeniä sekä pellavansiemenrouhetta

1. Sekoita ainekset yhteen isossa kipossa, ja anna tekeytyä jääkapissa yön yli.
2. Koristele annos mieleisilläsi herkuilla.